Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Felismeri-e Lippai Pált?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
LIPPAI PÁL
Ezúttal Szeged rendszerváltás utáni első polgármesterének, a neves szegedi ügyvédnek a fotóját mutattuk a járókelőknek. Volt, aki orvosprofesszornak, volt, aki nyugdíjas értelmiséginek nézte Lippai Pált, de akadt, aki szinte mindent tudott róla.

Gémes István hegesztő:
– Nem tudom, ki van a képen. Talán professzor? Orvosprofesszor! Nem? Pedig intelligensnek tűnik. Az arca egyre ismerősebb. Hogy egykor kötődött a politikához? Megvan, hisz ő Szeged polgármestere volt. Az első a rendszerváltás után! A neve is megvan, de nem ugrik be, segítsen. L-lel kezdődik? Várjon csak. Lippai. Lippai Pál! Ugye ő az? Nem volt rossz polgármester. Még azt is tudom, hogy fideszes volt.

Szabó Éva, a Belvárosi mozi munkatársa:
– Hát őt ismerem! Ő a Latyak! Sokan így hívják a városban. Az emberek kedvelik. Az igazi neve egyébként Lippai Pál. 1990-ben választották Szeged polgármesterének, '94 után otthagyta a politikát. Ügyvéd volt, most is az. Két gyermeke van, a felesége Gróf Róza. Az akkor még liberális Fidesz jelöltje volt, és az SZDSZ is támogatta. Ma már nem biztos, hogy vállalná a Fidesz támogatását.

Dr. Rónay Tibor ügyvéd :
– Felismerem, ez a Lippai úr! Lippai Pál ügyvéd. Most, hogy kutatok az emlékeim között, az is beugrott, hogy Szeged polgármestere volt valamikor. Azt nem tudom, milyen színekben indult. 1990-ben a Fidesz jelöltjeként? Tényleg? Ezt nem gondoltam volna. Azt tudom, jól vezette a várost. Belegondolva: nem hinném, hogy ismét vállalná a Fidesz-jelöltséget, a Fidesz már nem liberális párt.

 

Szabó Emese álláskereső:


– Nem ismerős az arca. Sajnálom, de nem tudom. Ha mindenáron tippelnem kell, akkor azt mondom, a képen látható férfi valószínűleg nyugdíjas értelmiségi. Szerintem olyan nyugdíjas, akinek szellemi foglalkozása volt. Egykor politikus volt és a várost vezette? Így sem tudom. Ő volt a polgármester? Mikor? 1990 és 1994 között? Akkor még nem éltem Szegeden, '94 után jöttem a városba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpótlást kér a Szegeden élő görög trónörökös

A Szegeden élő Domonyi Zsuzsanna – aki a görög királyi család leszármazottjának tartja magát… Tovább olvasom