Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felismeri-e Mózes Ervint?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismerik őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
MÓZES ERVIN

A járókelőknek ezúttal Mózes Ervin fotóját mutattuk meg. Szeged jegyzőjét nem nagyon ismerték az emberek. Ez nem is meglepő, hiszen a hivatal vezetője ritkán szerepel úgy a nyilvánosság előtt, hogy arcképét is közölné a média. Legtöbben csak nevét hallották, olvasták, hiszen a törvényesség városi őrét gyakran kérdezik lapunk munkatársai is.

Hódosi István nyugdíjas:


Nem tudom ki lehet a képen. Várjon, most már tudom: Nagy Imre. Nem? Azt kérdezi, mi lehet a foglalkozása? Jogász lehet. Csak úgy vaktában rámondtam, a kinézete alapján. Nem tudom megmondani. A kép csöndes, de határozott jellemet mutat. Nagyon ismerős, de ha fölakasztanának, akkor sem tudnám megmondani. Szóval ő a jegyző? Már rémlik, láttam a képét az újságban. Előtte nem ugrott be, az az igazság.

Benke Orsolya tanár:


Nem fog menni. Hát, lehet, hogy valaki a városházáról... Alpolgármester? Olyan határozott, hivatalos embernek tűnik. Határozott, karakán emberre utalnak a vonásai. Szóval városházi valaki... Húha. Egy jogász. Városházi jogász. Ez még mindig tág fogalom. Azt mondja, a legfőbb jogász a városházán, aki nem polgármester? A jegyző. Jó? Hurrá! Mózes? Igen? Hú! Ervin? Nagyon jó! Életemben nem láttam még. Igaz, többször olvastam róla.

Pálvölgyi László növénynemesítő:


Valahol láttam már, de mostanában olyanokat adnak föl, akiket nehéz megismerni. Tanárember? Homlokáról, bajuszáról következtettem erre. A bajusza olyan emberes. Jó szándékú, okos embernek tartom. Nagy tudású, tapasztalt, határozott ember. Nem messze dolgozik tőlünk? Akkor a városházán? Képviselő? Önkormányzati képviselő? Ő a jegyző? Tényleg, ő a jegyző? Már láttam, gyakran olvasok róla, de így a kép alapján nem ismertem meg.

Péter Lajos nyugdíjas:


Tudom, itt a megyeházán, vagy a városházán dolgozik. Nem ő akart képviselő lenni, de aztán nem választották meg? Egy ilyen bajuszos ember... Azt mondja, nem akart képviselő lenni? Ilyen alacsony, zömökes ember? Ilyen rendező... Szokta a városi rendezvényeket kísérni, hol elöl, hol oldalt. Főiskolai tanár volt. A foglalkozása most ilyen kulturális szervező. Vezető? Vagy jogász, vagy tanár. Jogász? Az jó? Szóval ő a jegyző. Nem tudtam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes tanfolyam negyven éven felülieknek

– Persze azért nem leszek internetfüggő – legyintett nevetve Diószegi Piroska, és már… Tovább olvasom