Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Felismeri-e Orbán Hédit?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Orbán Hédi

Ezúttal Orbán Hédi fényképét mutattuk a szegedi járókelőknek. Tizennégy éve igazgatja a szegedi Százszorszép Gyermekházat, húsz éve gyerekek ezreinek szervez tartalmas szabadidőt. Akadt, aki beugratást sejtett. A gyermekház neve azért, mint hallottuk, összeforrt az igazgatónőével. Mások, kis segítséggel, de rájöttek, hogy sok emberrel dolgozik.

Kispataki Klára gyesen lévő anyuka:

Várjunk csak! Á, megvan, ez az ön fotója (Dombai Tünde – a szerk.), csak szemüveg nélkül! Nem? Pedig én úgy látom. Tényleg nem? Hát akkor nem tudom megmondani, hogy ki lehet. Megnyerő, értelmes tekintet. Mosolygós arc. Emberekkel foglalkozik, azt gyorsan meg lehet mondani. Ha nem újságíró, akkor valamilyen edző. Nem? Nem is pedagógus? Szóval jó az irány. Tanárnő. Százszorszép? Gyermekház! Akkor Orbán Hédi. Ne mondja el neki, hogy nem ismertem fel!

Miskolczi Tímea gyesen lévő anyuka:


Orbán Hédi. Honnan ismerem? Én mindenkit ismerek. A Kálvin téri gyerekház igazgatója, vezetője. Láttam már a fényképét, személyesen viszont talán még sohasem találkoztunk. Az újságban olvastam róla többször is, a városi tévében is láttam különböző gyerekrendezvényekkel kapcsolatban. Ez pedig nagyon jellemző fotó róla. A szemét, markáns vonásait, frizuráját nem lehet senki máséval összetéveszteni.

Bakó László szakközépiskolás:


Nem ugrik be elsőre, ki lehet. Tippelni fogok. Szerintem sportoló vagy író. Rövid a haja, beszűkült a pupillája. Kommentátor, író? Szervez inkább? Nem tudom. A mi korosztályunk ismerheti valószínűleg, mert fiatalos. Rendezvényekhez köze lehet? Városi eseményekre gondoljak? Szünidei dolog? Nyár? Gyerekek? Százszorszép. Ott természetesen jártam párszor, de így sem ismerős. Az igazgatónő? Sajnálom, hogy nem ismertem fel.

Komócsin Sándorné köztisztviselő:


Nem láttam még, nem tudom, ki lehet. Tiszta, okos arca arról árulkodik, hogy minden bizonnyal értelmiségi. Komoly a szeme, bár itt mosolyog. Úgy gondolom, emberekkel foglalkozik. Óvónő lehet. Nagyobbakkal is kapcsolatos a foglalkozása? A fiam már kinőtt ebből az iskolásgenerációból, valószínűleg ezért nem találkozhattam vele. Összességében, középkorú lévén, rugalmas, találékony szervező lehet, középvezető vagy vezető beosztásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három az ópusztaszeri első ember

Hárman is polgármesternek tartják magukat Ópusztaszeren. A kétezer lelket számláló településen áll a… Tovább olvasom