Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Felismeri-e Pászti Ágnest?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Pászti Ágnes

Ezúttal Pászti Ágnes fényképét mutattuk a szegedi járókelőknek, de senki sem ismerte fel. Pászti egy évig volt Torgyán József kisgazda pártelnök kabinetvezetője; 1994-ben a Konzervatív Párt, 1998-ban a KDNP színeiben indult az országgyűlési választásokon. 2002-ben Centrum pártiként önkormányzati képviselő, kulturális tanácsnok lett.

Szabó Csilla tanuló:

– Nem ismerem, szerintem még nem is láttam soha ezelőtt. Ránézésre azt mondanám, politikus, vagy valami nagyformátumú ember. Látszik ugyanis rajta, hogy ügyel a megjelenésére. A politikust eltaláltam? Ő Pászti Ágnes? Hallottam már a nevét, de nem tudnám megmondani sem azt, hogy milyen párt képviselője, sem azt, hogy mivel foglalkozik a városházán. Akkor most ezek szerint nagyon műveletlen vagyok?

Janurik Szabolcs tanársegéd


– Valahogy ismerősnek tűnik... De mintha nem így nézne ki valójában. Nincs ez a kép eltorzítva? Mert Dávid Ibolyának néztem így elsőre, ilyen lehet majd tíz év múlva. Így néz ki az illető igazából? Akkor nem tudom, ki ő, de biztosan elit körökben mozog. Valahogy olyan nagyvilági nőnek néz ki. Író, művész, politikus – ilyesmikre gondolok. Szegedi politikus? Nem igazán ismerem őket. Pászti Ágnes? Nem hallottam még róla. De legalább a politikust eltaláltam.

Gömöri András mérnök


– Ő lenne az új német államelnök? Nem? Akkor Szegedhez kötődik? Mert nem vagyok szegedi, Miskolcról jöttem. De nem baj, játsszunk. Azt látom, hogy egy megszállott ember, egy bizonyos témának valószínűleg nagy ismerője. Olyan politikus kinézetű. Az? Érdekes, a politikusokra valahogy tényleg rá van írva a foglalkozásuk. Közismert egyébként itt a városban? Sokan felismerték? Nem? Azért sok sikert kívánok neki.

Horváth Nóra tanuló


– Igen, felismerem. Azt hiszem, ő az MDF elnöke. De a neve nem fog eszembe jutni. Nem jóra gondolok? Nem Dávid Ibolya van a képen? Hát, akkor is szerintem valami politikus, és tutira nem szegedi. De az? Hát... mint látszik, nem ismerem igazán az itteni politikusokat, és nem is igazán érdekel ez a terület. De azért jó, hogy vannak női politikusok is a férfiak mellett. Pászti Ágnes van a képen? Hát jó, most már ezt is tudom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénz jut a szociális otthonokba

Csökkent az idősgondozás állami normatív támogatása az idén. Szegeden a működési költségek kieső… Tovább olvasom