Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Felismeri-e Pataki Ferencet?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki lehet a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismerik őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
PATAKI FERENC

A járókelőknek ezúttal Pataki Ferenc fotóját mutattuk meg. A neves szegedi festőművészt senki sem ismerte fel, bár arcvonásaiból többen sikerrel fejtették meg művészethez való kötődését. Valaki színésznek, más őstermelőnek vélte Pataki Ferencet, aki kétségkívül vidám egyéniség lehet a mindennapi életben.

Serfőző István gazdasági előadó:


– Sajnos nem ismerem fel. Valamilyen művészi területen tevékenykedhet. Egy kicsit puskázom a háttérből, ahol egy festményt látok. Ezért festőnek mondanám. Eltaláltam? A nevére nem fogok rájönni, mert nem igazán ismerem a szegedi festőművészeket. Az arcvonások mégis sokat elárulnak róla: tapasztalatot, bölcsességet és életfilozófiát olvasok ki belőlük. Pataki Ferenc van a képen? Mintha már hallottam volna róla.

Márté Tibor tanuló:


– Őszintén? Fogalmam sincs, ki van a képen. Ennek ellenére szívesen találgatok. Arisztokratikus vonásai vannak, irodalmárnak és újságírónak mondanám. Egy gazdaságban is el tudnám képzelni, ahol őstermelőként dolgozik. Az életben biztosan kedélyes, jó szándékú ember lehet. A művészet felé keresgéljek? Akkor festőnek mondanám. Sajnos nem tudok semmit a szegedi művészekről. Pataki Ferenc fotóját látom? Valahol olvastam már róla.

Daka Ervin tanuló:


– Sem első, sem második látásra nem ismerem fel. Talán színész? Ha nem az, akkor rádiós vagy tévés lehet. Ez sem jó? Ha a foglalkozását nem is tudom kitalálni, arra következtetek, hogy vidám egyéniség lehet a mindennapi életben. Szerintem szeret a középpontban lenni. Beszédes típusú ember lehet. A háttérben látok egy festménydarabot. Talán festő a foglalkozása? Igen? Csak sikerült összehoznom a végére. Pataki Ferencnek hívják? Ismerős a neve.

Nagy Zsigmondné nyugdíjas:


– Nem a színész van a képen? Na, mondja már! A Király Levente! Nem? Pedig ez a férfi is szakállas, kissé kövérkés arcú. Másra sajnos nem tudok tippelni. A portréja alapján egyet biztosan mondhatok: nem kétkezi munkával keresi a kenyerét! Hogy mégis a kezéből él? Akkor csakis festő lehet! Nem tudok egy szegedi festőt sem megnevezni, de egy szimpatikus ember mosolyog rám a képről. Pataki Ferenc? A neve nagyon ismerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszközgyűlés Szeged napján

Szeged városi rangra emelésének évfordulója alkalmából díszközgyűlést tartottak tegnap a városházán.… Tovább olvasom