Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Felismeri-e Vörös Gabriellát?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk. Ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismerik őt? Hogyan vélekednek a munkájáról?
Vörös Gabriella

A járókelőknek ezúttal Vörös Gabriella fotóját mutattuk meg. A szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója régész. A legnagyobb közönségsikert azonban a vezetése alatt Szegedre hozott képzőművészeti anyag, a tavalyi Chagall-tárlat hozta számára. A múzeumba az igazgatónő kellemes kávézót és újabb képzőművészeti csemegéket ígér.

Vass Márton ügyvéd:


– A képen Vörös Zsuzsanna látható, ő a múzeum igazgatója. Illetve Gabriella, bocsánat. Azt gondolom, az utóbbi időben nagyon profi a múzeum működtetése, kiváló tárlatokat tudtak idehozni. Gondolok itt elsősorban a Chagall-kiállításra, a Mednyánszky-képekre. Remélem a saját gyűjteményükben nem fog az árvíz kárt okozni. A Dalí-tárlatra várok, erre hallottam ígéretet, ha megvalósul, az Szegedet még ismertebbé teheti.

Herceg Józsefné nyugdíjas:


– Ki is lehet a képen? Ki lehet ez a hölgy. Talán ő a Sándor Klára, a képviselő? Ja, hogy nem politikus. Azt mondja, régész... Akkor talán a múzeum igazgatója lehet... Hogy is hívják... Vörös? Igen, már emlékszem, Vörös Gabriella a neve. Az az igazság, hogy kevessé ismerem a múzeumot, nagyon régen jártunk benne. De hallottuk, hogy majd most jön a Munkácsy-kiállítás. Arra várunk, érdekel minket, szeretnénk elmenni.

Vata Gyula műszerész:


– Színésznő? Vagy énekesnő? Nem tudom, ki lehet a képen. Azt mondja, régész a foglalkozása? Nem ismerem sajnos, ezekben a körökben nem vagyok ismerős. Nem fogom tudni. Az az igazság, hogy ritkábban is járunk múzeumba. A múzeumok, gyűjtemények közül igazából a néprajz meg a festészet érdekel. A műszaki emlékek például kevésbé. Leginkább a festészetre lennék kíváncsi. Vörös Gabriella? Sajnos nem tudtam.

Bagi Hajni tanuló:


– Passz. Művészetben kell gondolkodni? Azt mondja, régész? Szóval régész a foglalkozása, és híres ember Szegeden. Akkor egy híres régész, aki itt dolgozik a múzeumban... De a nevét nem tudom. Az nem jó, ha tudunk egy nevet a múzeumból? Van ott egy ismerősünk, ott dolgozik, az ő neve nem jó? Valamelyik nap benn is voltam ennél az ismerősömnél a természettudományi kiállításon, de az az igazság, hogy egyébként én nem nagyon járok a múzeumba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majális idején könnyebben nyílik a pénztárca

Ismét birtokukba vették a ligetet a szegediek. A háromnapos majálisra már szombaton sokan… Tovább olvasom