Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Feljelentés Gyurcsány ellen

Feljelentést tett tegnap a legfőbb ügyésznél „Gyurcsány Ferenc és társai" ellen a szegedi Halász József.
A Halász József által szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumból kiderül, hogy büntetőeljárás indítását kéri Kovács Tamás legfőbb ügyésztől. Halász szerint a kormányfő kiszivárogtatott balatonőszödi beszéde nagy nyilvánosság előtt tett önkéntes beismerés arról, hogy választási bűncselekményt követett el.

Mint írja, „beismerte, hogy a választás során a választásra jogosultakat megtévesztéssel befolyásolni törekedett". Erre bizonyítékként idézi például Gyurcsánynak azt a mondatát, hogy „amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük". Egy másik mondatában a kormányfő úgy fogalmazott: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este".

Halász József már korábban is tett feljelentést a választásokkal kapcsolatban, ám azt a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Főügyészség elutasította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben is esszük, pedig júliusban lejárt

Akciós zöldségkonzervet vásárolt egy család karácsony előtt. Kiderült, az üvegen két címke van,… Tovább olvasom