Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Feljelentések: 5–0 a város javára

Szeged - Az Etelka sori garázsok ügyében tett feljelentés apropóján összeszedtük azokat a feljelentéseket, amelyeket a városi beruházásokkal kapcsolatban tettek egyesületek, politikusok, magánszemélyek. A már befejeződött eseteket vizsgáltuk.
Hüvös László, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője múlt héten feljelentést tett a városi ügyészségen az Etelka sori garázsok ügyében. A Délmagyarország Mózes Ervin címzetes főjegyző segítségével összegyűjtötte az utóbbi évek hasonló feljelentéseit. A már lezajlott ügyeket vizsgáltuk.

Közös jellemzőjük, hogy beruházásokhoz kötődnek. A feljelentők között van önkormányzati képviselő, civilszervezet és magánszemély. Elfogultság miatt a Bács megyei vagy a Békés megyei rendőrkapitányság nyomozott.

A tekepályaügy volt az első a sorban 2007-ben. Ez előtt a beruházások csak politikai vitát váltottak ki, a közgyűlés ülésein zajlottak. Nem túlzás tehát tekepályaügy előtti és utáni korszakról beszélni az önkormányzati beruházások történetében.

Tekepályaügy

Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő 2007. augusztus 14-én tett feljelentést hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt. November 26-án a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Szeol-pálya I.

2008. május 23-án indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jogtalan hátrányt okozó hivatali visszaélés gyanúja miatt a Szeol-pálya felújításához kapcsolódó pályáztatás ügyében. A feljelentő az Együtt a Szegedi Labdarúgásért Egyesület volt. A nyomozást bűncselekmény hiányában 2008. október 27-én megszüntették.

Szeol-pálya II.

Szintén jogtalan hátrányt okozó hivatali visszaélést gyanított a pálya és a mellette lévő lakópark közötti út megépítésének hátterében a feljelentő Veres Péter. Bács megye járt el, a nyomozást ezúttal is bűncselekmény hiányában szüntették meg 2009. június 22-én.

Mars téri ügy

Ebben a 2009-es ügyben még nyomozást sem rendeltek el, a Békés megyei rendőrség elutasította a hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést. Mivel nem jutott el a nyomozásig sem, több adatot erről az esetről nem tudtunk szerezni.

Ligetfürdő

Németh János a Ligetfürdő Munkacsoport megállapításaira hivatkozva tett feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. A nyomozást ezúttal is bűncselekmény hiányában szüntette meg a Bács megyei rendőrség 2009. szeptember 29-én.

Olvasóink írták

 • 7. SP 2009. december 06. 12:08
  „3. hozzászólás aranka2 2009.12.05. 19:24

  """ebben a szövegösszefüggésben a város nyilvánvalóan a város vezetését jelenti""
  Nem egészen. Mi több, egészen nem!
  Illene egyértelműen fogalmazni, pontosan, áthallás nélkül, mert így diszkriminatív.”
 • 6. tiplike 2009. december 06. 09:49
  „Remélem semmit! Se a Fidesz, se az MSZP! Ezt a demonstrációt a Civilek hirdették meg. Jöhet provokáció jobbról és balról is! Nem hiszem, hogy Nógrádi Tibiék kamuból írták ezt ide, biztosan van valós alapja.”
 • 5. Tapasztalt 2009. december 05. 20:51
  „Mennyit fizet a fidesz a provokátoroknak?”
 • 4. nanemaaa 2009. december 05. 19:54
  „"A kiszivárgott hírek szerint rendezvényünket provokátorok zavarhatják meg, ezért kiemelten kérünk mindenkit a nyugodt, méltóságteljes viselkedésre. Szeretettel várunk mindenkit, aki fegyelmezetten tud demonstrálni a szegedi demokrácia és a jogbiztonság visszaállításáért."

  Ez így elég átlátszó. Meghirdetni egy tüntetést, ami alapból természetesen vonzza a szélsőséges gondlkodásúakat és a csak balhézni vágyókat, majd álszent módon a megtámadottra fogni előre, ha véletlenül nem úgy sülne el, amiből még jól lehet kijönni.... Nem is tudom, hol hallottam, olvastam már hasonlót. Egy biztos, nem a lovagiasság íratlan szabályai között.”
 • 3. aranka2 2009. december 05. 19:24
  „SP, ebben a szövegösszefüggésben a város nyilvánvalóan a város vezetését jelenti, nincs ebben semmi "túl általános", pontosításra sem szorul.
  Az utóbbi időben ez legjobb cikkek egyike, ez az újságírás. Észreveszi a témát, feltárja, élvezhetően megírja. Örömmel dicsérek, ritkán van mit. A következtetés levonása, miszerint politikusok, a bíróságról takarodjatok vissza a politika természetes színtereire, már az olvasóra tartozik. Azt is csak egy felelőtlen kommentező állapíthatja meg, hogy politikai elfogultság nem jöhet számítása, hiszen a rendőrségi nyomozások fölött szoros felügyeletet gyakorló ügyészség nem elkötelezett az mszp mellett.”
 • 2. tiplike 2009. december 05. 18:21
  „Az országos mintára megalakult Szegedi Civil Fórum képviselői a hét elején bejelentették: a Mars téri pavilonromboló akció miatt december 6-án, vasárnap 18 órától demonstrációt szerveznek Botka László polgármester háza elé. Alább a civil tömörülés felhívását olvashatják.
  Gyertyaláng és buldózer

  Advent első vasárnapján 18 órakor a szegedi Dóm téren Botka László polgármester úr meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, mely a bűnbánat jele. Ezzel pontosan egy időben az ő utasítására elindultak a buldózerek a Mars téren, hogy alkotmányellenesen és jogszerűtlenül rombolják le 13 kereskedő magántulajdonát, esélyt sem adva a tulajdonosoknak személyes holmijuk, árukészletük mentésére.
  Az ördögi események egyhetes fordulójára a Szegedi Civil Fórum demonstrációt szervez polgármester urunk házához 2009. december 6-án, vasárnap 18 órai kezdettel (Szeged-Baktó Tölgyfa u. 1.).
  Program:

  A gyülekezést követően néma gyertyagyújtás tiltakozva egyrészről Botka László polgármester úr alkotmánysértő, jogellenes módszerei, magatartása, másrészről a Délmagyarország az ügyben folytatott, példátlanul tisztességtelen propagandatevékenysége ellen.

  Ezt követően tartjuk meg beszédeinket.

  A kiszivárgott hírek szerint rendezvényünket provokátorok zavarhatják meg, ezért kiemelten kérünk mindenkit a nyugodt, méltóságteljes viselkedésre. Szeretettel várunk mindenkit, aki fegyelmezetten tud demonstrálni a szegedi demokrácia és a jogbiztonság visszaállításáért.

  Szegedi Civil Fórum”
 • 1. SP 2009. december 05. 10:46
  „DM: ""5-0 a város javára""
  A városhoz kifejezés használata kissé túlzás,
  túl általános főleg, ha hűtlen kezelésről esik szó. A város halmaza fogalomba a vizsgálatot kezdeményezők is beletartoznak.
  Választások után
  a "mérkőzés" jelenlegi állása esetleg más is lehet.
  Pontosításra szorul a cikk címe is, a teljes tartalma is. Elfogultság hangulata van így.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem megforgatta, elköltötte a pénzt

Újabb hat sértett jelentkezett a Bács megyei nyomozóknál, akiket a gyanú szerint H. János volt szegedi ügyvéd károsított meg. Tovább olvasom