Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Feljelentette az erőszakoskodó fiát – megbánta

Domaszék - Őrizetbe vettek egy 19 éves domaszéki fiatalembert, akit anyja és 3 húga megverésével gyanúsítanak. Az anya már megbánta, hogy segítséget kért.
- Már ezerszer megbántam, hogy feljelentettem! Ha lehetne, mindent visszavonnék – fogadott könnyek között tegnap délután domaszéki tanyájukon Szabóné Mária. A 4 gyermekes családanya legnagyobb gyermekét hétfő délután vitték el a rendőrök, miután a nő a domaszéki családsegítőhöz ment be tanácsért 19 éves fiával kapcsolatban. Elmondta, hogy gyermeke bántalmazta őt és ezután a családsegítő azonnal a rendőrséghez fordult.

– Csak kétszer vert meg. Tavaly nyáron a kezemet csavarta meg, most pedig hátba vert. Egyébként rendes gyerek, a fát is ő vágja, csak hát kikészültek az idegei – mesélt fiáról az asszony. A nő második férjét tavaly vesztette el, a temetés költségeit nekik kellett állniuk, tetemes adósság is maradt rajtuk.

Már bánja az anya a feljelentést. Fotó: Karnok Csaba
Már bánja az anya a feljelentést.
Fotó: Karnok Csaba

– A férjem előző házasságából született két felnőtt gyerek nem segített rajtunk, ezért vitáztunk a fiammal. Bántotta, hogy nem talál munkát, hogy nincs elég pénz, hogy egy tanyán kell élnie. Most is a költségek miatt vesztünk össze – mesélt az édesanya a legutóbbi összekülönbözésről.

Elmondása szerint a fiát csak meg akarta ijeszteni azzal, hogy a családsegítőhöz fordul gyermeke kilakoltatása végett. – Ott elmondtam, hogy mi történt, mire egyből tárcsázták a rendőrséget. Hiába kértem, hogy adjanak pár nap gondolkodási időt. Szinte azonnal elvitték a fiamat. Itt maradtam a 3 lányommal, az éjszaka lehunyni sem mertem a szemem. Minden kis zörrenésre felriadtam, azt hittem, betörők vannak a házban. Bármit megtennék, hogy visszakapjam a fiam! – mesélte keserűen az édesanya.

Szabóné Mária egyedül maradt 3 lányával. Fotó: Karnok Csaba
Szabóné Mária egyedül maradt 3 lányával.
Fotó: Karnok Csaba

A rendőrség a fiatalembert húgai – egy 16, egy 12 és egy 3 éves lány – bántalmazásával is gyanúsítja. – A legnagyobbnak tavaly eltörte az orrát, de megbánta a tettét, és a lányom is megbocsátott neki– magyarázta a nő. A fiú testvére azt mondta, hogy az ominózus eset óta valóban csak kisebb lökdösődések voltak közöttük. – Persze hogy hiányzik, hiszen a testvérem. De le kell ülnünk, hogy alaposan megbeszéljük a dolgokat
– mondta a lány.

Őrizetben

Az anya arra készül, hogy ügyvédjük előtt írásba adja: megbocsátott a fiának, és nem akarja feljelenteni. – Azt is vállalom, hogy elviszem egy pszichológushoz, együtt keresünk neki állást, és minden félreértésünket tisztázzuk – sóhajtott a nő. A Szegedi Rendőrkapitányság a fiatalembert őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. korsholm 2010. február 13. 11:20
  „Annyira hülye nem vagyok , hogy a saját szaromat közzétegyem...
  Azt gondolom a cikkel kapcs.ban,hogy aki nem nevelt vagy nevel 2-3-4 gyereket,az nem nagyon tud érdemben hozzászóln.Vagy ha igen,az komolytalan.”
 • 74. flexsnake 2010. február 13. 10:30
  „moderálva”
 • 73. web 2010. február 12. 21:53
  „Ha a család segítő nem teszi a dolgát másként is végződhetett volna az eset. Mindenki őt hibáztatta volna, mert ´ én szóltam, de nem intézkedett senki. Nem most az utóbbi esetben, hanem az első alkalommal kellett volna intézkedni!-anyukának.Így egy orrtörés után csupán társtettest látok benne.”
 • 72. korsholm 2010. február 12. 20:29
  „Azt gondolom,hogy a csalädsegitönek nem ezt a lepest kellett volna megtennie elöször.Ez nem igazän segitseg,csak egy gyors reagäläs a bejelentesre...
  Sajnälom az edesanyät,nagyon nehez napok következnek.Remelem "visszakapja " a fiät.”
 • 71. xcbcr 2010. február 12. 16:28
  „Sajnálatos családi helyzet, de, hülyén hangzik nem ütjük meg a másik embert, pláne nem törjük be a kishúgunk orrát. Szerintem a családsegítő jól cselekedett, egy kis ráijesztés nem árt. 19 évesen másfajta konfliktuskezelési megoldásokat kellene használni, remélhetőleg a fiú belátta, hogy hibázott. Kívánom, hogy a család ügyei jó útra terelődjenek.”
 • 70. belus-k 2010. február 11. 22:30
  „67: persze, ez lehet a dolog mögött, bár a fiú gyermekeknek mindig kitüntetett a helyzete a családban, akkor is, ha nem segítenek a háztartásban, és csak terhére vannak a többieknek... Itt az a probléma, hogy az anyuka nem veszi észre, hogy nem csak saját testi épségét kockáztatja ezzel, hanem a lányait is kiteszi a veszélynek, ami miatt őt is elítélhetnék... "kiskorú veszélyeztetése"”
 • 69. TrombiFrédi 2010. február 11. 19:05
  „Nem rossz gyerek ő, csak kissé erőszakos!Sajnos az ilyen emberek addig nem tanulnak a hiáikból, amíg vér nem folyik, viszont akkor már lehet, hogy késő!!!”
 • 68. E! 2010. február 11. 18:28
  „Hát, elég sajátos döntési helyzet...”
 • 67. 6664 2010. február 11. 17:59
  „Elvesztni az egyetlen férfiembert a családban, nem kis pszichotrauma. Különösen, ha hozzávesszük, hogy egy rakat ház körüli munka bizony férfierőt igényel. Ennyi. No more comment.”
 • 66. belus-k 2010. február 11. 17:48
  „Gratulálok az anyának... Bármit, csak kapja vissza az erőszakos, pszichopata fiát, hadd verje tovább a húgait, az nem érdekes, csak jöjjön vissza a fiú...”
 • 65. maug 2010. február 11. 17:42
  „Remélem majd ha legközelebb vérbe fagyva fog feküdni a tanya udvarán mert a drágalátos kis fiacskája megint megverte, akkor lesz előtte ideje gondolkozni, hogy milyen jól tette, hogy a múltkor megbocsátott.

  Az ilyeneknél a rendőröknek be kellene írni a rendszerbe, hogy nem is úgy gondolja a dolgokat..., meg csak ijesztget..., és mikor legközelebb telefonál, hogy segítsenek rajta, akkor hagynák a fenébe.

  Büszke lehet a kölkeire. Gondolom a többi mind normális felnőtt ember lesz.”
 • 64. flexsnake 2010. február 11. 16:52
  „Örülök hogy ennyi ..... idetolta a kis irományát. Az senkinek nem szúrt szemet hogy tavaly elvesztették a családfőt ami nem kis lelki teher és nem biztos hogy logikusan reagálja le mindenki a történteket. Ide nem rendőrség kell hanem a családnak egy lelki segítség ahol megbeszélhetik hogy mit és hogyan tegyenek ezután.
  A verés szót is ki lehetett volna hagyni a cikkből, mert ez nem verés hanem egy családi konfliktushelyzet amiben a legkomolyabb sérülés egy orrcsonttörés. Ami persze nem szép dolog de egymás közt is elintézhették volna. A családsegítőnek meg külön gratulálok hogy a nagy hivatástudatban össze-vissza intézkedik.”
 • 63. GAgyi 2010. február 11. 16:50
  „45. Ági84 2010.02.11. 12:58
  "Sokszor voltunk mi is anyukámmal olyan vitában, hogy úgy éreztem, egy hajszál választ el attól, hogy felpofozzam (és ezt tényleg nagyon komolyan írom!), de mégsem emeltem rá soha kezet, mert az ÉDESANYÁM!"

  Na! Na!
  Lehet, hogy itt meg már hajszál sem volt. Nem lehet, hogy az anya princelte a gyereket? Aztán a cérna elszakadt.......és akkor....

  Senkit sem védeni, sem bántani nem akarok. De az igazságot egy DM cikkből kideríteni, főleg a cikk alapján még ítészkedni is __NEM SZABAD__”
 • 62. bubuska73 2010. február 11. 16:49
  „25. hozzászólás Morpheus_RexXx Ebben is igazad van!Nem is szoktam magam beleélni a csóróságba.Akármilyen sz.r is a helyzet mindig képesek vagyunk optimistán nézni a jövő felé!Ez tényleg nagyon fontos!”
 • 61. flexsnake 2010. február 11. 16:46
  „46. játék közben egyik gyerek meglökte a másikat és a leeső gyerek eltörte a lábát, pedig játszottak, 2 éve történt egy óvodában. Előfordul egy családban is hogy veszekedés van és nem szándékosan de sérülést okoz egyik a másiknak. Az hogy 3éves gyereket miért ér atrocitás én nem tudom és nem is tisztem eldönteni, bízok abban hogy egy anya nálam sokkal jobban ismeri a fiát, és azt is meg merem kockáztatni hogy még nálad is jobban ismeri.”
 • 60. IVY 2010. február 11. 16:45
  „Ismerek én is ilyen sz.rházi 18 éves kölyköt.
  Sakkban tartja az apját (az anyja már elzavarta otthonról, mert lopott) hogy ha nem kap minden nap cigire, piára pénzt, akkor öngyilkos lesz. Hozzáteszem, -jól szituált, de elvált apa-anya büdös kölyke.
  Minden iskolából kicsapták már, dolgozni nem tud és nem is akar, mert a füves cigi miatt már jó, ha 50 kiló az eszemadta.
  Az ilyet falhoz kellene csapni, nem pátyolgatni. A rendőrök előtt pedig balesetnek álcázni a dolgot.
  Egyébiránt: anyuka max. megérdemli a sorsát. Nem gyerekeket kell szülni, tömeggyártásban, hanem odafigyelni a nevelésükre, hogy ne az utca és a haverok között nőjön fel a beste kölke!!!”
 • 59. .suhym. 2010. február 11. 16:14
  „49. hozzászólás lamatic 2010.02.11. 13:59

  Ez a hölgy kap árvaellátást, özvegyi nyugdíjat, ingyen kaját a gyermekeinek...már megbocsáss, én úgy gondolom, a társadalom megteszi/tette már a magáét, talán kézbe vehetné a hölgy és a kedves, felnőtt fia a saját sorsát.
  Miért nem megy el dolgozni a fiú? Egyáltalán van valamilyen szakmája? Mit tett már le az asztalra, és mit tett azért, hogy ne az általa annyira utált tanyán éljen?
  Arrafelé tavasztól őszig el lehet menni napszámba, igaz ott keményen kell dolgozni és nem is könnyű munka.

  Szép dolog, ha segítünk valakinek, sokan megtesszük, de azért ne akarjon már senki csak és kizárólag mások segítségéből megélni, nem a sült galambot kell várni, mert az bizony senkinek sem repül a szájába!

  Segíts magadon......”
 • 58. greg 2010. február 11. 16:00
  „Kikészültek az idegei. Sporttal le lehet vezetni, meg egy kis házimunka jót tesz. Minden héten valami szappanopera.”
 • 57. Picur904 2010. február 11. 15:55
  „Még annyi hogy a nő elgondolkozhatna hogy ez az egész nevelési probléma... Egy ember olyan lesz amilyennek nevelik... Ha meg elhanyagolják a gyereket nem foglalkoznak vele semmilyen téren még a lelkével sem akkor az kiválthatja ezt a viselkedést”
 • 56. Picur904 2010. február 11. 15:52
  „" Csak kétszer vert meg. Tavaly nyáron a kezemet csavarta meg, most pedig hátba vert. Egyébként rendes gyerek, a fát is ő vágja, csak hát kikészültek az idegei - mesélt fiáról az asszony."
  Ez nem mentség arra amit csinált. Akár milyen rosszul érzi magát egy gyerek soha nem emelhet kezet az anyjára. Komolyan ez a legundoritóbb dolog a világon hogy csinálhat egy gyerek ilyet????!!!! Amúgy meg örüljön neki hogy ilyen rendes az anyukája hogy megbocsájt... Amúgy meg az anyukának télleg hamarabb eszébe juthatott volna a családsegitő mert lehet hogy ő megbocsájtó de a három lány lelkébe ez megmarad és ők nem nőhetnek föl ilyen környezetbe nem szolgáltak rá erre”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakadt este a hó Szegeden

Szerda estére újabb hófellegek érték el Csongrád megyét. Szegeden nagy pelyhekben hull a hó. Tovább olvasom