Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Fellebbeztek a bujtogatás ügyében

Szeged - Előbb a Fővárosi Katonai Ügyészség, nemrégiben pedig a Szegedi Katonai Ügyészség vádolta ugyanazon fórumbeírása miatt bujtogatással a vásárhelyi Torzsa Endre rendőr főhadnagyot.
Mint arról nemrégiben beszámoltunk, Torzsa a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete honlapjának fórumába saját nevével és rendfokozatával bejelentkezve kritizálta a rendőrség működését és belső viszonyait. A vásárhelyi rendőrt tavaly a Fővárosi Katonai Ügyészség vádolta bujtogatással. Torzsa a szintén bujtogatással vádolt Szima Judit alezredes kihallgatási jegyzőkönyve olvastán írta felháborodottan a fórumba: „Az a bűncselekmény, hogy (a rendőri vezetők) maguknak adják a jutalmakat, a soron kívüli előléptetéseket, az ilyen-olyan kereszteket, szalagsávokat! A kisrendőrök meg lassan a családjukat sem tudják eltartani a hó végén!" Szima ugyanis többször kijelentette: a rendőri vezetők kétes vállalkozói kapcsolatokat építenek, lábbal tiporják a munkajogi normákat, elherdálják a közpénzt. Torzsa Endre ellen a Budapesten indult eljárást a Fővárosi Bíróság bűncselekmény hiányában szüntette meg. A Szegedi Katonai Ügyészség nemrégiben ugyanezen fórumbeírás miatt emelt ismét vádat Torzsa ellen. A katonai ügyész Torzsa lefokozását és pénzbüntetését kérte. A Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa azonban nem hozott ítéletet az ügyben. Kimondta ugyanis, hogy ezt a büntetőeljárást a Fővárosi Bíróság korábban már megszüntette.

Torzsa főhadnagy sorsáról a fővárosi ítélőtábla dönt. Fotó: Tésik Attila
Torzsa főhadnagy sorsáról a fővárosi ítélőtábla dönt.
Fotó: Tésik Attila

– A megszüntető határozat ellen a Szegedi Katonai Ügyészség fellebbezést nyújtott be – tudtuk meg Exterde Tibortól, a megyei bíróság kollégiumvezetőjétől –, így az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa dönt majd.

Olvasóink írták

 • 13. VV4 2009. április 28. 11:56
  „Flex... Azt azért kétlem, hogy a rendőrségnél nagyobb csapatot vezettél, de a helyzet az, hogy itt a vezetők többsége egyáltalán nem az utcán kezdte, sőt a többségnek fogalma sincs arról, hogy mi is az az "utca".
  Azt gondolom, ha valaki névvel, arccal vállalja a véleményét és ráadásul nem azt kéri, hogy menjünk és gyújtsuk fel az MRFK-t, akkor szó sincs bújtogatásról. Ez egy vélemény, az eljárás pedig azért van, hogy példát statuáljanak mindenki előtt, aki kisrendőrként ki szeretné nyitni a száját. Persze, ez is csak egy vélemény...”
 • 12. Alsóváros 2009. április 28. 11:34
  „Ezek már milyenek!

  Lerántják róluk a vizes lepedőt, erre mi a reakció? Nem, nem húzzuk be fülünk-farkunk és kussolunk. Megmutatjuk, hogy mi vagyunk a JANIK, és jól feljelentjük azt, aki le merte írni az igazságot.

  És miután a bíróság kiröhögött minket, akkor újra az egészet elölről.

  Csak az a baj, hogy így teszik magukat nevetségessé sokak szemében. És amikor már harmadszorra is nekifutnak majd, és - valószínű - pofára esnek, akkor majd jól elkezdik szívatni T. Attilát mindenféle jó kis bevett munkaadói szívatással.”
 • 11. varadipal 2009. április 28. 09:45
  „Új politikai terminus-technikus: Demokratikus hierarchia. Szerző: Flexi.
  Nagyokos! Nézd meg a statisztikádat, hány vezető pozicióból leváltott főrendőr ellen folyik büntetőeljárás, hányan vezetnek turista céget, örző védő céget, és milyen polgári érdekeltségeik vannak és voltak.
  Biztos mind a fizetéséből élt, és szerzett vagyont./csak az első millióm eredetét ne kérdezd/
  A rendőr esetében nincs elsőbbségben a szólás szabadsága?
  A szolgálati út betartásával benyújtott panasz elakad az első érdekelt elöljárónál.”
 • 10. egy 2009. április 27. 23:52
  „Szerinted mennyi rendőr van tiszti beosztásban úgy, hogy elvégzett egy óvóbácsi, vagy egy bármilyen büfés szakon egy főiskolát? Fogalmuk sincs arról, hogy milyen sétálni, és az emberek között lenni. Azt senki se felejtse, hogy egy őrmester 2 évet tanul ezért (legalacsonyabb) a rendfokozatért, míg a tiszt egy polgári diplomával 1 hónapos átképzőt végez... Én hiába szólnék a közvetlen főnökömnek, hogy ez, meg az a hiba, ha félti a székét, és kussba marad. Tény, hogy a rendőrségen belül alá-fölé rendeltségi viszony van, és tény, hogy vannak, akik kiállnak az igazért, és védik is őket az a kevés fejes, de ők vannak kevesebben, a többség sunyi féreg módjára pillanatragasztóval kente be a seggét és a székét... Mint minden munkaterületen...”
 • 9. flexsnake 2009. április 27. 22:26
  „9. Nem akartam soha rendőr lenni, akkor volnának olyan dolgok amit be kell tartanom, míg másoknak meg nem kell. Azért kicsit nagyobb csapatot is vezettem már és nem az orruknál fogva. Ha nem tudok megbízni valakiben mert alámmagyaráz akkor nem tudok vele együtt dolgozni. Ott hibázott hogy kiadta ezt a neve alatt. Nem azzal van a baj amit mondott hanem azzal ahol és amilyen titulusban mondta. Nem érted a különbséget? Így már senkit nem érdekel hogy mennyi a valóságalapja. Mondom: mindenkinek van főnöke. Akivel gondod van azzal egy szót sem kell beszélned, megkerülheted és bizony belül ezt lerendezik.
  Az egészben így az a gáz hogy a közrendőr szemében ő a megváltó de felfelé már semmit nem tud lépni. Vagyis akár megy akár marad a problémák nem szűnnek meg. Vagyis semmi mást nem csinált csak csomó embernek egy rakás problémát. Még azoknak is akik felülről védték, mert védték bizony. Azért is volt ilyen az első döntés.
  A sógor,koma jó barát dolog hol nem működik? Mindenhol működik. Csak itt egy olyan szervezetről beszélünk ahol az alá- fölérendeltségi viszony nem csak hivatásból adódik hanem bizalmi kérdés is. Valahol mindenki egy közrendőrként kezdte. Volt aki tanult volt aki meg nem.”
 • 8. CID 2009. április 27. 21:52
  „Flexi, mindamelett, hogy írsz értelmes dolgokat, ismerve hozzászólásaidat ez az " én megmondtam " egy kicsit furán adja magát jelen szituban( értem én hogy sajnálod, nem lehetsz rendőr, pedig te aztán megmutatnád ). Szerintem, ha tudnák ki vagy, érted versngenének a multik. Ha neked azt mondják 2x2 5 akkor te azt mondod , írod, morzézod, hogy kétszer kettő öt. Ezt hívják cégrabszolgának. Örülhet a munkaadód.

  Hogy ne csak OFFoljak, miért ne mondhatná meg egy rendőr, pláne ha szakszervezetis, hogy mi a gond az állománynál, bár inkább hányadéknak nevezném, ha nem lehet felfelé köpködni. Sajnálatos módon, úgy gondolom, hogy a magyar rendőrségnél, legalább annyira bevett a mutyizás, sógor koma jó barát szitu, mint a politikában, közigazgatásban. Ha esetleg, valaki értelmes odamegy a rendőrséghez dolgozni, van hivatástudata, ambíziója, tenni akar valamit, pár év és rájön, rávezetik, kár erölködni, kuss, tudd hol a helyed.”
 • 7. flexsnake 2009. április 27. 19:55
  „7. már kétszer volt téma az esete. Én akkor is megmondtam hogy mindenkinek van főnöke. Egyetlen szóra megyei parancsnokokat váltanak le. Csak annyi az egész ha valamivel gondja van akkor az illetékesekhez fordul. De így ebben a formában ez nem több mint bujtogatás hiszen ő is tudta hogy a zavarkeltésen kívűl az ilyen véleménynyilvánítás semmire nem jó. Neki mint szakszervezetisnek ezzel tisztában kellett volna lennie.”
 • 6. egy 2009. április 27. 19:11
  „Remek, hogy nem írhat valaki úgy véleményt, hogy azért ne üsse meg a bokáját, persze névvel együtt... Itt mi van? Sok névtelen emberke nyugodtan szapulja a másikat, és hordanak össze-vissza sületlenséget! :( Az tény, hogy felfelé nem szabad köpködni, de azt hiszem a homokba sem lehet dugni a fejét az embernek. Torzsa úr egy kitűnő eszköz lesz arra, hogy vele példát statuáljanak, és olyanok ráadásnak, akik civil ésszel is felfoghatóan, de herdálják a rendőrök így is kevés pénzét. Miközben km korlátozás van, miközben a kicsi rendőr kap jutalmat, ami ha jól hallottam, akkor 38-39 ezer Ft. De... Ha szintén jól hallottam, akkor a nagy emberek, akik majd ezt a meggondolatlan Torzsát fogják ezek után szopatni, azok meg százezres nagyságrendű pénzt osztanak. Nem beszélve a beosztásukkal járó egyéb juttatás. Én itthonról csak kitartást, és nagy rakás szerencsét kívánok Torzsa rendőrnek!!!! Flexsnake! Neked (önnek) elmondom, hogy lehet olyannal együtt dolgozni, akik felfelé köpködnek, már csak azért is, mert ők a mi gondolatainkat is elmondják, még ha nem is a legszerencsésebb módon teszik azt. Remélem, hogy nem küldik el!”
 • 5. flexsnake 2009. április 27. 18:55
  „Akkor kedves Torzsa úr most büszke lehet magára. Faszért kell egy rendőrség lejáratására alakult szakszervezet lapjára írogatnia. Ha gondja van forduljon az elöljárókhoz. Olyan emberekkel nem lehet együtt dolgozni akik felfelé köpködnek. Belső ügyeket kiteregetni a legsúlyosabb dolog. Remélem elküldik.”
 • 4. Riri 2009. április 27. 18:49
  „Mert van egy véleménye?-és ez van belőle,felháborító!
  Gondolom L.J nak is benne van a kicsi keze,és ellent mondtak neki,Ő ezt nem tűri,mert Ő az isten(azt hiszi magáról) T. Endre megunta és beszélt,ennyi!Drukkolok neki és ne hagyja magát!!!!”
 • 3. papipa 2009. április 27. 18:43
  „A fasz Exterdének nincs jobb dolga, mint hogy a rendes embereket baszogassa, Inkább menne pecázni!”
 • 2. comet 2009. április 27. 18:40
  „Szima Judit a demonstrációkkal kapcsolatban is bírálta a rendőrség munkáját, nevezetesen hogy a tisztek cserben hagyták beosztottaikat a kényelmetlen szituációknál, meg több kényes problémát is felvetett, ami vélhetően egyes politikusoknak erősen csípte a szemét.”
 • 1. VV4 2009. április 27. 17:52
  „És az ügyész ezért nem kevés fizut is felvesz! Ez a nevetséges... a sz@rért dolgozó kis rendőr meg még a bíróságra is mehet és fizethet büntetést, mert van véleménye...
  (Na most mehetek én is...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szegedi a 23 induló közt

Szeged - A mi érdekeink megjelenítője is az Európai Parlament. Oda képviselőket a június 7-i… Tovább olvasom