Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Felmentették Bodó Imrét

Szeged - Lázár János felmentette Bodó Imre szegedi járási hivatalvezetőt, aki nem kap végkielégítést. A volt fideszes országgyűlési képviselő nem akart beszélni az elbocsátása okairól.
Felmentették Bodó Imrét, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjét. Megkerestük az érintettet, aki nem kívánt nyilatkozni az elbocsátásáról, az okokról. Bodó Imre korábban Tiszasziget polgármestere és a Fidesz országgyűlési képviselője is volt. A Szegedi Járási Hivatalt 2013. január elsejétől vezette. Hogy miért mentették fel, nem lehet tudni, mert erről nem közölt részleteket a munkáltatója, a Miniszterelnökség. A közigazgatás szervezéséért felelős, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János sajtóirodája kérdésünkre csupán annyit írt, hogy Bodó Imre kormányzati szolgálati jogviszonyát Lázár János augusztus 10-ével felmentéssel megszüntette.

Fotó: DM
Bodó Imre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
Fotó: DM

A sajtóiroda közleménye szerint a felmentési idő június 10-étől augusztus 10-ig tart, amely idő alatt Bodó Imre a munkavégzési kötelezettsége alól mentesül. A járási hivatal zavartalan működése érdekében az új járási hivatalvezető kinevezéséig, a hivatalvezetői feladatokat Csányiné dr. Bozsó Barbara járási hivatalvezető-helyettes látja el.

A felmentési időre kiadták Bodó Imrének a kormányzati szolgálati jogviszonyának megszűnéséig időarányosan járó szabadságot. A volt hivatalvezető azonban – tekintettel arra, hogy a munkáltatónál kormányzati szolgálati jogviszonyban eltöltött ideje nem éri el a 3 évet – nem jogosult végkielégítésre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfűtötték az indulatokat a távhőszámlák Szegeden

Az IKV szerint stimmelnek a számok. Tovább olvasom