Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Felmentették Lengyel Józsefet

Felmentette tegnap Lengyel József egykori szegedi fürdőigazgatót az úszóházügyben a Szegedi Városi Bíróság Németh Norbert vezette tanácsa. A Szegedi Városi Ügyészség 2004. augusztus 12-én emelt vádat Lengyel ellen jelentős kárt okozó csalás miatt.
A vádirat szerint az egykori fürdőigazgató döntései nyomán ugyanis Szeged önkormányzata – a közgyűlés szándéka ellenére – közel 13 millió forinttal támogatott két magáncéget. Ezek közül az egyik Lengyel tulajdonosi érdekkörébe tartozott.

Lengyel ugyanis – az ügyészség tájékoztatása szerint – a Dóra Vízhasznosító Kft. 2001–2002-es évre szóló üzleti tervének közgyűlési jóváhagyásakor városi támogatást kért három úszóház felújítására, azt azonban nem közölte az önkormányzattal, hogy ezeket korábban eladta.

Az ügyben tanúként meghallgatták többek között Bartha László egykori polgármestert, Timár László volt gazdasági alpolgármestert, Mezey Róbert egykori jegyzőt, valamint Mózes Ervin jelenlegi jegyzőt, aki a kérdéses időszakban a jegyzői irodát vezette. Németh Norbert tegnap felmentette Lengyelt.

A bíró az ítélet indoklásában azt mondta: Bartha és Timár tudott az úszóházak értékesítéséről, így terjesztette be javaslatát a közgyűlésnek.

Elhangzott: a közgazdasági irodán is tudtak az adásvételi szerződésekről a támogatási szerződések aláírása előtt. A megítélt pénzt teljes egészében az úszóházak felújítására fordították. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségpénzek a Móra Ferenc Múzeumban

Szükségpénzhez jutott a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Nem arról van azonban szó, hogy hirtelen segélyt… Tovább olvasom