Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Félmilliós segítséggel zárult az aukció

Sikerrel zárult az a jótékonysági aukció, amit lapunk támogatásával és közreműködésével hirdetett meg a Szegedi Szabadtéri Játékok a gyermekklinika alapítványa javára. A Rómeó és Júlia három előadására árverésre bocsátott kilenc pár jegy összesen 440 ezer forintért kelt el. További felajánlásokkal félmillióra egészítették ki az összeget, amit átadnak az alapítványnak.
Szegedi Attila hatvanezer forintos licittel nyert el két páholyjegyet a Dóm térre Fotó: Karnok Csaba
A Rómeó és Júlia Dóm téri előadásaira már hónapokkal a játékok kezdete előtt elfogyott minden jegy. A legjobb helyekre szóló 9500 forintos belépőjegyeket 20 ezerért is kínálták nepperek. Bátyai Edina, a szabadtéri játékok igazgatója a nagy érdeklődést látva azt találta ki, hogy az augusztus 18-i, 19-i és 20-i előadásokra a hatszemélyes igazgatói páholy helyeit árverésre bocsátják a gyermekklinika „Szegedi gyermekszívek gyógyulásáért" Alapítványa javára.

A jó cél felhajtóereje

Lapunk honlapján múlt héten kedden indult az aukció, a jegyeket párosával 30 ezer forintról indították, a licitlépcső 10 ezer forint volt. Ismert politikusok, közéleti szereplők is részt vettek az árverésen, ami a tegnap délelőtti zárás előtt vált izgalmassá, amikor sorra felüllicitálták egymást az érdeklődők. Mind a kilenc pár jegy elkelt, akadt, aki 90 ezer forintot is adott az egyikért. Összesen 440 ezer forint gyűlt így össze. A budapesti Peller Mária, akinek az ajánlatát az utolsó pillanatban licitálták felül, az árverésen kívül felajánlott 30 ezer forintot az alapítvány javára. Az így 470 ezer forintra emelkedett összeget a szabadtéri vezetése félmillió forintra egészíti ki.

– Sikeresnek értékelem az akciót, bár kicsivel nagyobb végösszegre számítottunk. De így is örülök, hogy minden jegy elkelt, és egészen magas árat is fizettek némelyikért. A kultúra és a segítő szándék jól összekapcsolódott, jövő nyáron is tervezünk hasonló árverést – árulta el Herczeg Tamás, a szabadtéri marketingvezetője.

Tizenkettedszer is megnézik

– A Budapesti Operettszínházban eddig tízszer néztük meg a Rómeó és
A nyertes licitálók

Za-Co Kft. 90 ezer forint
Szegedi Attila 60 ezer forint
Minimal-Szeged Kft. 60 ezer forint
Dóka Tamás 50 ezer forint
Dympex Kft. 40 ezer forint
Limit Kft. 40 ezer forint
Miszori Attila 40 ezer forint
Polgár Borászat 30 ezer forint
Tóth Géza, Rádió 88 30 ezer forint  
Júliát a feleségemmel. A múlt pénteki Dóm téri premierre is elmentünk. Csodálatos élményben volt részünk, fantasztikus azon a monumentális színpadon a produkció. Tizenöt-húsz éve jártam legutóbb Szegeden, kellemes volt most sétálni egy kicsit a városban. A szabadtéri játékok honlapján olvastam a jótékonysági aukcióról, rögtön eldöntöttem, hogy licitálok, és újra elmegyek Szegedre – mondta a komáromi Zahováry Zoltán, aki 90 ezer forintot ajánlott a két belépőjegyért. A 37 éves vállalkozó egy szolgáltató cég tulajdonosa, és az operettszínház nagy rajongója. Azt tervezi, jövő nyáron a Csárdáskirálynőre is eljön Szegedre.

– Már lemondtunk róla, hogy megnézzük a Rómeó és Júliát, mert elfogytak a jegyek, amikor észbe kaptunk. Neppertől semmiképp sem vásároltam volna, így viszont a jótékonysági cél is motivált, amikor a feleségemmel megbeszélve beszálltam a licitálásba – meséli Szegedi Attila szegedi informatikus, aki szerint az aukció utolsó fél órája volt a legizgalmasabb.

Izgalmak a végjátékban

– Akkor licitálták felül az ajánlatomat. Először arra gondoltam, valamelyik alacsonyabb összegen álló másik jegypárra licitálok, de végül maradtam a kiszemelt két széknél, és megadtam értük a 60 ezer forintot, hiszen a belépők árát úgyis nemes célra fordítják. Ugyancsak 60 ezer forinttal nyert a Minimal-Szeged Kft. tulajdonosa, Tóth János, aki azt mondja, könnyebb szívvel fizet magas árat a jegyekért, mert biztos benne, hogy jó helyre kerül a pénz.

Dr. Katona Márta egyetemi tanár, a „Szegedi gyermekszívek gyógyulásáért" Alapítvány kuratóriumának elnöke meghatódva fogadta az aukció végeredményét. – Hálás vagyok az ötletgazdának, Bátyai Edinának a kezdeményezésért. Túri Sándor professzorral, a gyermekklinika igazgatójával megállapodtunk, hogy egy régi problémát igyekszünk megoldani a pénz felhasználásával: a nagy kórtermünkből műanyag válaszfalak beépítésével négy kisebbet alakítunk ki, ami ápolási szempontból sokkal előnyösebb lenne. A munkálatok persze jóval többe kerülnek, ezért az alapítvány meglévő forrásaival és további adományokkal is kiegészítjük a szabadtéritől kapott pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmai matekpélda

Fél év csúszással, de befejezéséhez közeledik a kiskundorozsmai sportpálya építése. Az anyagiakról… Tovább olvasom