Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Felnőttek a kisperegi sziámi ikrek

Felnőttek a kisperegi sziámi ikrek A kisperegi Szabó szülők büszkék a lányaikra. Családi felvételek
Kispereg - Tizennyolc évesek lettek a kisperegi sziámi ikrek. Izabella és Melinda testét nagy bravúrral választották szét Szegeden. A lányok azonban lélekben mindörökre összenőttek.
– Szűk családi körben június 5-én ünnepeltük a 18. szülinapunkat. Az igazi buli szombaton lesz, akkor leszünk vagy harmincan – újságolta az ikrek egyike, Melinda.

A kisperegi Szabó ikrek története pillanatok alatt bejárta az egész világot. A lányok sziámi ikerpárként születtek 1998. június 5-én Aradon. Izabella és Melinda a mellkasánál nőtt össze. A kis szívük egy burokban dobogott, a májuk is közös volt. Egy szegedi rokonuk hozta össze a kétségbeesett szülőket Füzesi Kristóf professzorral. Az általa vezetett orvoscsoport nagy bravúrral választotta szét a két kislányt. Ez a dátum, 1998. szeptember 16-a legalább olyan fontos a Szabó család életében, mint a születésnap.

– Az ember várja, hogy tizennyolc éves legyen. De olyan nagy változás nem történt az életünkben! Olyanok vagyunk Izikével, mint a szülinapunk előtt. Talán abból éreztem, felnőtt lettem, hogy a születésnapunkon szavazhattam a polgármester-választáson. Bár Izabellának is volt kedvenc jelöltje, ő nem adhatta még le a voksát. Ennek technikai oka volt. Apukánk lesz, aki a hivatalos papírokon aláírhat majd Izike helyett. Az erről szóló dokumentum azonban még nem érkezett meg – mesélte az immár felnőtt Melinda.
 
 Izabella és Melinda annyi időt tölt együtt, amennyit csak lehet.
Izabella és Melinda annyi időt tölt együtt, amennyit csak lehet.

– Nagy bajjal kezdődött az életünk, de szerencsére jóra fordult. Izikével és Brigivel, a nagytesónkkal is nagyon szeretjük egymást. Összetartó család vagyunk. Én Aradon tanulok, a Csiky Gergely főgimnáziumban, turisztikai vonalon. Jövőre érettségizem. Azért nem akartam kollégista lenni, mert akkor távol kellett volna lennem egész héten Izikétől. Így kora reggel elmegyek, és délután 5-kor érek haza. Olyankor együtt tanulunk. Izike nem jár iskolába, de 2011-től hetente jár hozzá fejlesztőpedagógus. Nagyon ügyesen halad. Le tudja írni a nevét, elszámol 12-ig. Szépen rajzol, imádja a kifestőket! A labdázás is a kedvence. Csak legyen, aki dobálja vele a lasztit! – mesélt nagy szeretettel testvéréről Melinda, aki már várja a nyári szünetet. Aradon még két hét gyakorlat vár a nagylányra. Egy turisztikai irodában dolgozik majd.

– Reménykedem, hátha lesz egy kis családi nyaralás is. Ha nem, az sem baj. Elmegyünk a környező falunapokra!

A rokonok, barátok mellett a lányok meghívták a szülinapi ünnepségre Hódmezővásárhelyről Berényi Károlyt, a gyermekorvosukat és asszisztensét, Bakos Erikát, illetve a város alpolgármesterét, Kószó Pétert és a Csodaház volt igazgatóját, Debreczeni Lászlót is. A család Berényiék meghívására rendszeresen nyaral Vásárhelyen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a büdös biztos, senki nem vállalja a felelősséget

Csak a büdös biztos, senki nem vállalja  a felelősséget
Szeged - Büdös van esténként Szegeden - csak ennyi biztos. Hogy mitől, az már kérdéses. Három,… Tovább olvasom