Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Felolvasóest, beavató-színházi előadások az évad végén

Összesen negyvennégy előadást tartanak májusban és június elején a szegedi teátrum három játszóhelyén. A nagyszínházban a szezon végén indul a felújítás.
H. Barta Lajos Balkánember című drámáját adják elő május 2-án, kedden este 8 órakor az SZTE aulájában a színház és az egyetem fel-
olvasószínházi sorozatában. A produkció narrátora és rendezője Galkó Bence, a szereplők: Székhelyi József, Rácz Tibor, Bokor Noémi, Fekete Gizi és Sinka Károly. Jövő kedden és szerdán a Szentivánéji álom rendhagyó beavatószínházi előadására várja a középiskolásokat a Szegedi Kortárs Balett. Ugyancsak beavatószínházi produkció a május 11-étől a kisszínházban látható Hamupipőke. A

Rossini-darab keresztmetszetét Toronykőy Attila rendezi, akinek meggyőződése, hogy a fiatalok számára „emészthető" formában kell színre vinni és vonzóvá tenni az operákat. A Hamupipőkében Szerekován János, Bátki Fazekas Zoltán, Cseh Antal, Rácz Rita és Simon Krisztina mellett Andrejcsik István énekel, aki Alidoro szerepében az előadás narrátora is egyben. Május 17-én az önkormányzattal együttműködve árvízi gálaestre várják a nagyszínházba a védekezésben dolgozókat.

Az ifjúság betegségei című Ferdinand Bruckner-drámával vendégszerepel május 29-én és 30-án a kisszínházban a lódzi Teatr Nowy társulata, viszonozva a szegediek lengyelországi vendégjátékát. Június 3-án Pannon freskó című produkcióját játssza a Magyar Állami Népi Együttes a nagyszínházban. Székhelyi József reményei szerint a látványos táncvízióval fellépő együttes a jövőben is látható lesz a szegedi színházban. A színigazgató tegnapi sajtótájékoztatóján azt is elmondta: az évad végén kezdődik a nagyszínház felújítása. A rekonstrukció óta eltelt húsz évben lestrapálódott színpadi deszkázatot és gépészetet kicserélik, illetve megjavítják, új függönyt is kap a színház, festenek és a kárpitokat is frissítik. A munkálatokat augusztus 20-ára be kell fejezniük, mert akkor kezdődnek a következő évad első bemutatójának próbái.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Pákó Szegeden

Fergeteges bulit tartott szerda éjjel Szegeden Fekete Pákó. Több száz közgazdász- és jogászhallgató… Tovább olvasom