Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felsőváros jól járna, ha minden jelölt nyerne

Szegeden, a felsővárosi 1. számú választókörzetben az ott lakók többsége nem is ismeri a jelölteket. Vannak köztük a politikából kiábrándultak, vannak bizonytalanok, és olyanok is, akik már „letették a voksukat".
Felsővárosi életkép. Sokan még bizonytalanok. Fotó: Frank Yvette
– Nem megyünk el szavazni! – mondja Vadászi Zoltán. A középkorú férfi az egyik felsővárosi garázsbolt előtt ácsorgott lányával, fiával, meg még vagy négy-öt lakótárssal. Hangsúlyán érződik, döntése megmásíthatatlan. Nem tudja, hogy kik indulnak a körzetben, nem is kíváncsi rájuk, nem érdekli, milyen ígérgetők közül válogathatna. Fia Gergő és lánya Barbara hozzátette, október elsején édesanyjuk sem szavaz.

A boltba tartó Nagyné Gaudi Edit még náluk is kiábrándultabb. A középkorú nőnek elege van a politikusokból, szerinte a megszorítások kétségbeesésbe kergetik az embereket.

Fodor László rendkívül tájékozottnak tűnik, öt jelöltről is tud. Azt mondja, már eldöntötte kire szavaz. Katona Róbert is leadja a voksát. – Ha október elsején nem leszek úton, akkor szavazok – árulja el a teherfuvarozó.

A boltos és a többiek is azt kérik, soroljam fel, hogy kik indulnak, mit ígérnek. Már az első névnél közbeszólnak. Azt kérdezik, Bagaméry László milyen színekben indul. Amikor megtudják, hogy a jobboldali MDF–Együtt Szegedért képviselőjelöltje, kivétel nélkül azt mondják, azt hitték, a Felsőváros-szerte ismert és kedvelt Baga balos. Bizonytalanságuk fokozódik, amikor megtudják, hogy a jelenlegi képviselőjük, Pászti Ágnes mellett a baloldalról startol Szentgyörgyi Pál és Bárkányi Balázs is. A volt válogatott kézilabdást, Bartók Csabát is sokan ismerik, a népművészetes Jelinek Mártáról és a fogorvos Lázár Istvánról eddig nem sokat hallottak. Azzal a többségük egyetértett, hogy Felsővárosnak az lenne jó, ha valamennyi jelölt bejutna és mindegyikük valóra váltaná ígéreteit.


Ígéretek Bartóktól Szentgyörgyiig

Bagaméry László (MDF– Együtt Szegedért Egyesület): – Európában szinte egyedülálló sportcentrumot szeretnék megvalósítani az Etelka soron. Kezdeményezném a volt fatelep visszavásárlását és a helyén fedett uszoda építését, s az egész összekapcsolását a szomszédos víziteleppel.
Bartók Csaba (Független Városi Szövetség Magyar Egyesület): – Szeretném felújíttatni a régi felsővárosi épületeket, az ifjúsági ház kulturális központ, a Szent György tér szabadidőpark lenne, az Etelka soron fedett uszoda és modern futballstadion épülne.
Bárkányi Balázs (MSZDP– Független Civil Fórum): – A közbiztonságon szeretnék javítani. A közterületen jelentkező hibákat azonnal megjavíttatnám a képviselői alapomból, a költségeket megelőlegezném.
Jelinek Márta (Szegedért Egyesület): – Tiszta közterületet szeretnék, egy nyugdíjasházat, támogatnám a sporttelep fejlesztését és segítenék a gyermek- és ifjúsági programokban.
Lázár István (Fidesz-MPSZ– KDNP): – Olyan jogsegélyszolgálatot szeretnék, ami segítséget nyújt a felsővárosiak mindennapos ügyeik megoldásában, például milyen úton lehet hozzájutni a különböző szociális támogatásokhoz, vagy a kisvállalkozóknak a pályázatokhoz.
Pászti Ágnes (Centrum Párt): – Az elmúlt négy évben a képviselői alapomból megújultak a felsővárosi parkok és játszóterek, parkolók épültek, megnyílt a postahivatal. De még maradtak feladataim.
Szentgyörgyi Pál (MSZP– SZDSZ): – Az ifjúsági ház, a Széchenyi középiskola vagy az Etelka sori sportcsarnok teljes rekonstrukciója éppúgy része a programomnak, mint egy uszoda felépítése vagy az élvonalbeli futball feltételeinek megteremtése a Felső Tisza-parti stadionban.
A Jobbik még nem tudja, hogy a jelöltjük elindul-e vagy sem. A MIÉP-nek két jelöltje is összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, de csak később döntik el, hogy ki indul. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ünneplik meg a tízmilliárdos beruházást

Noha Szeged város honlapján és korábbi cikkeinkben is 2006. szeptember 19-e szerepel az ISPA által… Tovább olvasom