Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Felújításra várnak a görkorisok

Görkorisok, deszkások és BMX-ező fiatalok sajátítják ki délutánonként az újszegedi skate-parkot. A komplexum az extrém sportok szerelmeseinek kedvezett – eddig. Ugyanis mostanra a fiatalok állítása szerint az elhasználódott elemek balesetveszélyessé váltak.
Görkorisok, deszkások és BMX-ező fiatalok sajátítják ki délutánonként az újszegedi skate-parkot. A ligetben, a vidámpark helyén kialakított komplexum az extrém sportok szerelmeseinek kedvezett – eddig. Ugyanis mostanra a fiatalok állítása szerint az elhasználódott elemek balesetveszélyessé váltak. A városvezetési iroda vezetője szerint a felújításra már nem kell sokáig várni.

Skate

A szónak több jelentése is van, a korcsolya, a szán, a szánkó, a görkorcsolya, a gördeszka és a roller közös elnevezése az extrém sportok művelőinek szótárában.

A belvárosban görkorcsolyázó fiatalok évekkel ezelőtt sok boszszúságot okoztak a szegedieknek. A nagyáruház lépcsőjéről ugrattak a járókelők közé, falkába verődve suhantak végig a Kárász utcán.

– Többek között ezeknek a fiataloknak szerettünk volna lehetőséget biztosítani az újszegedi skate-park létrehozásával – mondja Molnár László, a Szegedi Városüzemeltetési Iroda vezetője. Öt évvel ezelőtt a Szegedi Régiónkért Környezetvédelmi és Területfejlesztési Közalapítvány készítette el a terveket, amelyet a környezetvédelmi kht. valósított meg 42 millió forintból. – A régi vidámpark területén jött létre a Játékok kertje, az extrém sportok helyszínéül. A kisgyerekek a hintákon és csúszdán játszhatnak a parkban, melyeket hamarosan fel fogunk újítani. A nagyobbak a görkorcsolyapályán gyakorolhatnak – szemlélteti a park sokoldalúságát az irodavezető.

Gyorskorcsolyapálya

Tavaly szeptemberben adták Szegeden, a Plaza-tó mögötti füves területen az ország második, nemzetközi versenyekre is alkalmas görkorcsolyapályáját, ahol a görkorcsolya-szakosztályok is edzenek. A 180 méter hosszú, ovális alakú pályát bárki ingyen használhatja.

– Rá is fér a felújítás a parkra, hiszen a görkorizáshoz használt elemek az évek során jócskán elhasználódtak. Többször is történt már kifejezetten ezek miatt baleset – állítja Borsos Olivér szakközépiskolás diák, aki barátaival évek óta lelkes látogatója a helynek. A srácok eddig saját pénzükből javították ki a kisebb hibákat.

– Nagyon szeretünk ide járni, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Mivel mindannyiunk érdeke, hogy hibátlanok legyenek az elemek, inkább összedobjuk a pénzt, minthogy az önkormányzatra várjunk – mondja a görkoriját szerelő fiú, aki nevét nem vállalta. Elmondása szerint a fiatalok hálásak a komplexumért, iskola után csapatostul jönnek ide tréningezni. – Szegeden nincs más hely, ahol az ugrásokat gyakorolhatnánk, hiszen a belvárosban nem nagyon szeretnek minket. Ezért is várjuk annyira a felújítást, hogy zavartalanul élvezhessük ezt a direkt nekünk kialakított parkot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyórás lakodalmas gálaműsor a sportcsarnokban

Telt ház lesz ma este az újszegedi sportcsarnokban lakodalmas zenekari fesztiválunkon. A Városi… Tovább olvasom