Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Felújítják a Pick régi gyárépületét

A téli időszak beállta előtt felújítják a Pick Rt. Maros utcai, régi épületének födémszerkezetét. Becslések szerint 10-15 milliós a beruházás.
A Pick család első gyára a Gutenberg utcában volt, 1900-ban költöztették a szalámiüzemet a Tisza-partra. A ma is működő Maros utcai egység törzsépülete több mint százéves, a második toronyépületet pedig több mint hatvan éve építették. A Maros utcai üzemben kisebb-nagyobb állagmegóvó és karbantartási munkákat folyamatosan végeztek, nagyobb felújítás azonban több mint tizenöt éve nem történt. A következő hetekben felújítják az épület födémszerkezetét. Első lépésként a tetőszerkezetet vizsgálják át a szakemberek.

– Gondos gazda módjára még a téli időszak előtt elvégezzük a javításokat a tetőszerkezeten – mondta lapunknak Kovács László, a részvénytársaság vezérigazgatója. – Vélhetően a tetőcserepek egy részét ki kell cserélni. Felülről lefelé haladunk, festésről és további munkákról akkor lehet szó, ha a tetőt megjavíttattuk.

Mivel régi épületről és hatalmas felületről van szó, állványozni is kell. A vezérigazgató azt mondta, becsléseik szerint 10-15 millió forintot kell költeni a gyáregység állagmegóvására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek sorozata Szegeden a Dorozsmai úton

Szombaton délben Szegeden, a Dorozsmai úton négy közlekedési baleset is nehezítette az áthaladást. Tovább olvasom