Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Felújítják a Torontál teret

A napokban megkezdődött a szegedi Torontál tér felújítása. A Belvárosi híd lábánál lévő területen parkosított parkolót alakítanak ki.
Fotó: Miskolczi Róbert
A strandszezon befejezése után, a napokban, megkezdődött az újszegedi Torontál téri parkoló építése. Az első ütemben kicserélik a közműveket, ezek a munkálatok még az idén befejeződnek. Ténylegesen a második ütemben, a tervek szerint jövő év első felében valósul meg a 132 személygépkocsi befogadására alkalmas parkoló kialakítása. A terület díszburkolatot kap, emellett több tucatnyi fát, cserjét, virágot ültetnek el, és pihenőpadokat állítanak fel.

Elképzelések szerint ezt a területet a város nem vonja be a fizetőparkoló övezetbe. Ez azért is fontos, mondja a terület önkormányzati képviselője, Kormos Tibor szabad demokrata politikus, mert a strandolók mellett sem a sportcsarnok rendezvényeire látogatóknak, sem pedig azoknak nem kell fizetni, akik Szőreg, Deszk, Makó felől érkezve majd nem a Belvárosban keresnek parkolót, hanem a Torontál téren leállítják gépkocsijukat, és tömegközlekedési eszközzel vagy gyalogosan folytatják útjukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtottak egy keresztet a volt Gyevi temetőben

Felgyújtottak egy fakeresztet a közelmúltban felszámolt Gyevi temetőben Szegeden - tájékoztatta egy… Tovább olvasom