Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Felül bádog, belül villany készül

Ha nyár, akkor óvoda- és iskolafelújítás. Szeged kétszázmilliót költ az idén, ennek felével az intézmények gazdasági szolgálata gazdálkodik. Az általános iskolák közül a legtöbbet a Madáchra költik.
– A Madách Imre-iskola homlokzatát két éve hozattuk rendbe. Közben az ereszcsatorna is elavult, megadta magát a rengeteg csapadéknak. Beázott a felső szinten a szertár és az egyik termünk – kalauzolt a kívül és belül is megújuló Madách utcai intézményben az igazgatóhelyettes.
Hamarné Hofgesang Zsuzsanna elmondta, a felújítást az utcán, a tető felől kezdik, elhárítják a hibákat. Az önkormányzattól kapott 8,3 millió forintból több mint hármat az ereszekre és párkányokra fordítanak. Javítják az átnedvesedett falakat, jelenleg a homlokzat színeit egyeztetik a mesterek az állványok tetején. Utána fognak hozzá a párkányok bádogozásához.

Bent az iskolában generátorral világítanak, mert az épület teljes villanyhálózatát korszerűsítik. A rekonstrukció 5,1 millió forintba kerül, cserélik a majdnem száznegyven éves épület villanyvezetékeit, villanyóráit. „Más megvilágításba kerül" a történelem, mert korszerű, kísérleti világítástechnikát szerelnek fel a szaktanteremben. Önerejét is kiaknázza a nyári szünetben a Madách-iskola, megvették az alapanyagokat, ezzel a szülők szépítik a belső épületrész termeit. Szeptemberben új linóleummal, frissen festett termekkel, újonnan kialakított belső terekkel várják az elsősöket.

A vakáció alatt összesen negyven szegedi oktatási intézményt újíttat fel a szegedi önkormányzat. Mint megírtuk, kétszázmillió forintot költenek karbantartásra, miután tavaly egymilliárd forintból a legsürgősebb és legnagyobb korszerűsítéseket már elvégezték. Az összeg egyik felét a Nevelési-oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata, a másik felét a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodája koordinálja. A szolgálat 24 milliót fordít tizenöt ovira, 45 millióból pedig tizenegy általános iskola újul meg. Két középiskola korszerűsítése 5,5 millió forintba kerül, kollé-
giumokra és egyéb karbantartásra 25,5 millió forint jut.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres parlagfűrazzia

A kiskundorozsmai víkendházak és szántók környékén szagoltunk bele a virágporos levegőbe.… Tovább olvasom