Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Felvételi rangsor

A Szegedi Tudományegyetem következő tanévére 7603-an jelentkeztek, ezzel az országos egyetemi rangsor harmadik helyén áll a megyeszékhely intézménye.
A Szegedi Tudományegyetem következő tanévére 7603-an jelentkeztek, ezzel az országos egyetemi rangsor harmadik helyén áll a megyeszékhely intézménye. Az első helyes jelentkezéseket alapul véve az ELTE a legnépszerűbb, majd minden tizedik felvételiző ide szeretne bejutni – adta hírül az MTI –, több mint tízezren jelentkeztek ebbe az intézménybe. Utána a vidéki tudományegyetemek sorában a pécsi következik, ide 8394-en adták le jelentkezésüket. A Debreceni Egyetemre 7520-an adták be felvételi kérelmüket első helyen, így ez a negyedik helyen áll. Ez a sorrend egyébként megegyezik a tavalyival.

A jelentkezők között a nem magyar állampolgárok aránya az előző évhez hasonlóan 2,1-2,2 százalék, közülük közel nyolcszázan határon túli magyarok, a környező országok állampolgárai. De érkeznek felvételi jelentkezések más külföldi országok állampolgáraitól is, például van több vietnami, német, orosz és kínai felvételiző is. Néhány államból csupán egy-egy jelentkezés érkezett, például Japánból, Kongóból, Kanadából. A 2007-es felsőoktatási jelentkezők között az összes korosztály képviselteti magát, a többségük azonban 25 évnél fiatalabb. A jelentkezők átlagéletkora, akárcsak tavaly, valamivel 22 év felett van a 2007-es évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétmaffia érdeke lehet a gyújtogatás

Alig három óra alatt sikerült eloltani a tüzet a sándorfalvi úti központi hulladéklerakó telepen. A… Tovább olvasom