Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Fémipari képzés, határok nélkül

Innováció a fémiparban címmel kezdődött csütörtökön 2 napos képzés a Szegedi Szakképzési Centrumban, a fémiparban működő vállalkozások képviselőinek, fiatal kutatóknak és diákoknak.
A pályázati esemény részeként az intézmény szerb partnereivel együtt kidolgoznak egy közös oktatási módszertant a hegesztőknek, ami elsősorban a duális képzésre koncentrál. Ennek eredményeként a diákok az elméleti oktatás mellett gyakorlati tudást is szerezhetnek a tanulmányaik során, ezzel az iskolarendszerű képzésnél rövidebb idő alatt sajátíthatják el a szükséges ismereteket.

Az eseményt a határon átnyúló együttműködési program keretében rendezik, a végső cél egy fémipari innovációs és technológiai központ. A csütörtöki előadásokon szó volt a fémipari középfokú oktatásról, a felsőfokú duális képzésről és az innovációkról is. A pénteki programban a fejlesztésekről éppen úgy beszélnek, mint például a CAD/CAM technológia alkalmazásáról a mérnökképzésben. Az utóbbi napirend előadója az újvidéki egyetemről érkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontosabb képet kapunk az esőzésekről: extrémcsapadék-előrejelző rendszert építenek ki Szegeden

Pontosabb képet kapunk az esőzésekről: extrémcsapadék-előrejelző rendszert építenek ki Szegeden
Extrémcsapadék-előrejelző és -figyelmeztető rendszert építenek ki uniós pénzből Szegeden. A város 11… Tovább olvasom