Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fenyegetőzők a Veres ács utcában

Kutyákkal „felfegyverkezve" érkezett két férfi néhány nappal ezelőtt egy szegedi, Veres ács utcai társasház elé. A férfiak a június 22-én, a Kálvária téren történt verekedés egyik gyanúsítottjának, K. Istvánnak a feleségével akartak beszélni, de nem találták meg.
A kutyás idegenek a társasház udvarára nem mentek be. A lakók, érthetően, nem szívesen beszélnek a történtekről. Fotó: Schmidt Andrea
Mint arról már többször beszámoltunk, június 22-én hajnalban véres verekedés játszódott le Szegeden, a Kálvária téren. Az ütleget egy kocsmai inzultus előzte meg, ahol az ivóban kidobóként alkalmazott férfi összeszólalkozott, majd ütésváltásba keveredett az egyik ittas vendéggel. A felek ezután abban egyeztek meg, a Kálvária téren rendezik nézeteltérésüket.

A kidobó a megbeszélt időpontra három „munkatársát" is riasztotta, akik különböző ütő- és szúróeszközökkel jelentek meg a helyszínen. A brutális verekedés után két férfi – a kidobó és K. István – maradt a földön, őket végül a szegedi kórházba szállították, ahol a kidobó két héttel később elhunyt. A rendőrség már a verekedés napján őrizetbe vett három férfit, néhány nappal később pedig a bíróság négy verekedő előzetes letartóztatását rendelte el, köztük K. Istvánét.

– Hajnali fél négykor, a Nemes takács utca felé néző ablakunkon kopogtattak. A fiam nézett ki és beszélt azzal a két, pitbullszerű kutyával érkező idegennel, akik azt kérdezték tőle, hol lakik K. István. Útbaigazította őket, a Veres ács utca felőli ablakoknál érdeklődjenek – mesélte K. István egyik szomszédja. A kutyásoknak a Veres ács utca felől egy fiatalember nyitott ablakot, akitől már K. István felesége felől érdeklődtek. Nem tudták, hogy a nő már két hónapja máshol lakik.

Először elhinni sem akarták – információink szerint többször is visszatértek aznap a ház elé –, majd mikor rájöttek, hogy azóta valóban új tulajdonosok lakják a házrészt, azt próbálták megtudni a fiatalembertől, hova költözött a kétgyermekes asszony.

Az ismeretlenek nem baráti céllal zörgették meg a Veres ács utcai ház ablakát. Fotó: Schmidt Andrea
Ezt a fiatalembert mi is kerestük, többször, kitartóan, mégsem tudtuk utolérni, végül azt üzente újdonsült szomszédaival, hogy nem kíván nyilatkozni, nem akar jobban belekeveredni az ügybe. Annyi azonban bizonyos, a fiú nem volt hajlandó elárulni az egykori tulajdonosnak, K. István feleségének új lakcímét a „kutyásoknak".

A fiú és a hajnali kutyás látogatók párbeszéde nem lehetett hétköznapi jellegű, hiszen a fiatalember az inzultus után a rendőrségnél tett bejelentést. Ennek tényét, és egy rendőrjárőrnek a helyszínre küldését egyébként Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette, de bővebb információt az üggyel kapcsolatban nem árulht el. Mivel a rendőrség „részleteiben rekonstruálja" a június 22-i verekedés eseményeit, ami a gyanúsítottak verekedésben játszott szerepének tisztázásához szükséges, információink szerint – és ez K. István egykori szomszédai szerint is igen valószínű – a kutyás férfiak arra akarták rávenni K. István feleségét, „mondja meg a férjének, hogy okosan valljon, különben baj lesz". Úgy tudjuk, hogy a kidobó baráti köréhez tartozó és előzetes letartóztatásban lévő három férfi azt szeretné bizonyítani, hogy ők tétlen szemlélői voltak az esetnek, az ütésváltások csak a kidobó és K. István között zajlottak le.

K. Istvánnak az esetet jól ismerő védőügyvédje néhány nappal ezelőtt még azt nyilatkozta lapunknak, hogy ezt a feltevést ő is elképzelhetőnek tartja, hiszen ha hárman egymással összebeszélve vallanak, a másik félnek eléggé nehéz bizonyítani ennek ellenkezőjét. A jelenlegi helyzetet tovább bonyolítja, hogy az ügyvéd azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka a fejlesztési munka dandárjáról

A város érdeke, hogy végigvigyük azokat a folyamatokat, amelyeket megalapoztunk, elkezdtünk –… Tovább olvasom