Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Fergeteges gála – tapssal és viharral

A dörgés, villámlás és eső ellenére kitartott a nemzetközi néptáncfesztivál közönsége szombaton este. A Szeged Táncegyüttes székházának udvarán nyolc ország táncosai búcsúztatták a fesztivált fergeteges sikerrel.
Nagy sikert arattak a táncosok Fotó: Segesvári Csaba
Szó szerint fergeteges sikerrel zárult a XXII. nemzetközi néptáncfesztivál – az eső miatt szünetet kellett tartani, de a nézők maradtak, és a folytatásban nagy sikert aratott a táncműsor. A TEMI Szeged Néptáncegyüttes székházának udvarán szombaton este tartották a fesztivál gáláját.

Néhány résztvevővel beszélgettünk a kényszerű szünetben.

– Nagyon szokatlan volt számunkra az óriási hőség – mondta Pawel Szadorski, a lengyel Lasowiacy együttes táncosa –, a mi városunkban jóval hűvösebb a klíma. Szeged gyönyörű, jó volt itt tölteni ezt a néhány napot.

A Thesszaloniki elővárosából érkezett görög táncegyüttes „kakukktojás" volt a fesztiválon: csak felnőtt – 32 és 42 év közötti – tagjai vannak. – Táncosaink nem profik, mindenki a munkája mellett hódol ennek a szenvedélynek – mondta George Atmosjedis, az Orfeus táncegyüttes vezetője. – Először járunk Szegeden, de reméljük, nem utoljára. Házigazdáink szíveslátása mellett Szeged nagy erénye, hogy itt gyönyörűek a lányok.

Simoncsics János, aki 1979 óta szervezi a fesztiválokat, elmondta, ezúttal a Szeged Táncegyüttes „cserekapcsolatai" jöhettek Szegedre.

Az első táncprodukciót – Halmai Zoltán koreográfiáját – a házigazda Szeged Táncegyüttes csoportja mutatta be, nagy sikerrel. Nem kaptak kisebb tapsot a lengyelek és a görögök sem, ám ekkor már szakadt az eső. A gála kényszerű szünet utáni részében román, magyar, török, bolgár, vajdasági és csuvasföldi táncegyüttesek ropták a színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még van igény nyilvános telefonokra

Graffitik, kitört üvegablakok csúfítják az utcai telefonfülkék nagy részét, holott még mindig sokan… Tovább olvasom