Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Festmények is eláztak a Fekete Házban

Szeged - Feltehetőleg a múlt heti nagy hidegben károsodott annyira a Fekete Ház fűtésének csőrendszere, hogy szombaton két emeleti raktárszobát elöntött a víz, majd a földszintre is lefolyt.
Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum kutatási igazgatóhelyettese tegnap érdeklődésünkre elmondta, a fotógyűjtemény döntő részét már korábban átköltöztették a kultúrpalotába, ennek köszönhetően a fényképek közül csak kevés sérült. Víz érte a helytörténeti jelentőségű festményeket és céhládákat, valamint azt a főként Délmagyarország-újságkivágásokból álló adattárat, ami még nem volt beleltározva.

A műtárgyakat és dokumentumokat még vasárnap kiszállították a városi közgyűjtemény Cserje sori raktárbázisára, ahol a restaurátorok elvégzik a szükséges beavatkozásokat. Az igazgatóhelyettes megjegyezte, a múzeum történeti kiállítóhelyének tervezett felújítására ősszel pályázik uniós támogatást a fenntartó önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László új, modern baloldali programot ígér

Botka László új, modern baloldali programot ígér
Az MSZP országos elnöksége támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét és programját. Szeged polgármesterét Orbán Viktor kormányfő szegedi látogatásáról is kérdeztük Tovább olvasom