Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Fésülködés és foghíjas mosoly

Szegeden is rengeteg a Szín 5-ös tanuló – ez derült ki lapunk játékának itteni első fotózási napján. Volt, aki kifejezetten Eurodisney kedvéért vállalta a fényképezkedést, azt nem szereti, ha utasításra kell mosolyognia.
Kocsy Roberta Lolát rendezik kollégáink. Fotó: Karnok Csaba
Hatalmas tömeg várta kollegáinkat Szín 5-ös játékunk tegnapi, szegedi fotózásán. Volt, aki már fél 11-kor ott toporgott az ifjúsági házban várva a déli kezdést. A rekkenő hőségben a rengeteg kitűnő tanuló meg is izzasztotta a fotósokat: egy óra alatt 120 mosolygós arcot örökítettek meg.

A roham délutánra csillapodott, amikor szinte várakozás nélkül fényképezőgépünk elé kerülhettek a gyerekek, miután átvették ajándék Printker-utalványukat, valamint belépőjüket a mórahalmi fürdőbe. Jól jártak tehát azok, akik napközi, strandolás vagy edzés után jöttek el. Mint például Luczó Dani és Dominik, akik úszás utánra időzítették a fotózkodást. A két ikerfiú nem csupán hasonlósága miatt keltette fel érdeklődésünket. Mindkettőjük neve borotvával volt belevágva hajukba. – Tegnap csinálta a fodrász. Apukájuk meg akarta ezzel viccelni őket – mesélte nevetve az anyuka. A harmadikos fiúk – bár tanulmányi eredményük megengedte volna – még egyszer sem vettek részt lapunk játékán. Most is csak a barátoktól hallottak róla, akik dicsekedtek: benne lesznek az újságban. A srácokat viszont inkább a nyeremény hajtotta – azok közül is elsősorban a bicikli.

Nehéz volt nem észrevenni: a focivébé Szín 5-ös játékunkra is rányomta bélyegét. Minden második fiú focimezben állt fényképezőgépünk elé. Lakatos Bálint is egy Beckham feliratú, angolmezben érkezett, igaz most csak kísérőként. Testvérével és annak osztálytársával jött, róla azonban csak ma készül a „sztárfotó". Azt mondta, a képen mégsem sportfelszerelésben szeretne szerepelni.

További fotózások

Az első szegedi fotózáson 403 szín 5-ös diákot örökítettek meg kollegáink. Aki nem tudott eljönni, ma és holnap még várjuk dél és délután 5 óra között az ifjúsági házban, és lesz egy szegedi pótfotózás is, jövő kedden. Mindezeken kívül ma Csongrádon, holnap Mórahalmon, pénteken pedig Szentesen és Mindszenten is várjuk a kitűnő tanulókat.

Ki hogyan készült? A kislányok minden szál haját gondosan igazgatták el a szülők, a nagyobb fiúk csak hanyagul beletúrtak frizurájukba. Vastag Nikolettának komplett felkészítő stábja volt: miután felsőt cserélt, és szoknyáját is színes bélésével kifelé fordította magán, nagymamája és anyukája előbb copfot készített neki, majd mégis úgy döntöttek, inkább leengedik hosszú, szőke haját.

– Csak ne erőltesd! – adott bölcs tanácsot édesanyja a negyedikes Magyari Gergőnek, aki hosszú percekig gyakorolta, hogyan mosolyogjon. – Nem szeretem, ha fotóznak – magyarázta idegesen a kisfiú, majd hozzátette: a disneylandi út kedvéért vállalta ezt a tortúrát. Nem ő volt az egyetlen, akinek nem ment a mutatvány: természetes arcot vágni. Volt, akinek a legnagyobb jóindulattal is csak foghíjas vigyorra futotta.

Csak emlékesztetőül, a fődíj egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomban Eurodisneybe, a Gold Sun Travel segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szúnyogirtó csak a vérszívóknak árt

Az elmúlt hét végén is irtották Szegeden a szúnyogokat. Házi gyérítéshez ingyentablettát ad a… Tovább olvasom