Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Fesztivállal búcsúzik a Szegedi Egyetemi Színház

Szeged - Fesztivállal búcsúzik közönségétől a június közepén megszűnő Szegedi Egyetemi Színház.
A hétéves társulat keddtől az idei évad valamennyi előadását még egyszer bemutatja a Pinceszínházban - tájékoztatott Czene Zoltán művészeti vezető hétfőn.

A Szegedi Egyetemi Színház társulata 2003 nyarán alakult, a húszfős együttes tagjai nagyrészt egyetemisták és főiskolások. A kísérletező társulat az elmúlt hét évben tucatnyi produkciójával száznyolcvanöt alkalommal lépett színpadra, és számos fesztivál-elismerést is szerzett.

Az anyagi és infrastrukturális feltételek hiánya azonban nem teszi lehetővé a további működést - közölte a színész-rendező.

A minifesztivál első napján a Csokonai Vitéz Mihály műve alapján készült Karnyóné című zenés komédiát játsszák, szerdán a József Attila-díjas Simai Mihály születésnapjára készített A félszárnyú tündérek völgye című zenés mesejátékot mutatják be, csütörtökön a Gyurkó László és Vészi Endre műve nyomán született Szerelmesek és Don Quijoték című színjátékot adják elő, a záró előadás pedig a Darvasi László Stern úr című novellájából írt Argentína lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvíztisztító Sándorfalván

Sándorfalva - Hamarosan a sándorfalvi szennyvízberuházás második fordulós pályázatát is beadják. Tovább olvasom