Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Fiatal lányok kötöttek el egy menetrend szerinti buszt Sándorfalván

Fiatal lányok kötöttek el egy menetrend szerinti buszt Sándorfalván
Egy menetrend szerint közlekedő, de épp parkoló csuklós buszt lopott el a közelmúltban három fiatal lány a sándorfalvi buszvégállomásról. Úgy tudjuk, hogy Szegedre is eljutottak a járművel, de végül Sándorfalván kapták el őket a rendőrök.
Fiatal lányok loptak el egy menetrend szerinti autóbuszt a település végállomásáról két héttel ezelőtt egy hétvégi éjszaka. Információink szerint hárman voltak, és egyikük a buszállomás épületében volt takarítónő. A nevük elhallgatását kérő helyiek elmondták, hogy a tizen- és huszonéves fiatalok egy állomáshoz közeli szórakozóhelyen buliztak, és amikor hazafelé tartottak, akkor jutott eszükbe, hogy ellopják a buszt.
 

Nem volt nehéz dolguk, mert – ahogy többen is elmondták – az éjszakára magára hagyott járműben volt az indítókulcs. Azt is megtudtuk, hogy nem elégedtek meg azzal, hogy Sándorfalván tesznek egy kört.

Az egyik, buszpályaudvar mellett dolgozó férfi a Délmagyarországnak elmondta, hogy szerinte a csuklós busszal Homokpuszta felé indultak, ahol letértek az aszfaltútról, és rátértek a tanyavilágba vezető útra, aminek csak az eleje betonozott, nagyjából két kilométeren. Azután egy dűlőúton mentek tovább, ahonnan visszaértek Sándorfalvára. Ekkor azonban még nem unták meg a buszozást, mert Szegedre is bementek, ahol egészen a Mars térig jutottak.

Azt többen is elmondták, hogy a többórás buszozás Sándorfalván ért véget, ahová a szegedi kitérő után hazatértek a lányok. Ott már a rendőrök várták őket.
 
Miközben a járművel közlekedtek, nekimentek egy közlekedési táblának, és akkor a busz oldala is megsérült.

A buszállomás mellett dolgozó férfi azt is elmondta, hogy a buszvégállomáson éjjelente is rendszeresen vannak fiatalok, akik ott görkorcsolyáznak, vagy csak beszélgetni mennek a kivilágított épülethez. Busz viszont eddig még sosem tűnt el a településről. Több helybelivel tudtunk beszélni kedden, de mivel voltak kisebb ellentmondások a történeteikben, megkerestük a rendőrséget és a DAKK-ot is, hogy tisztázzák, mi történt, és pontosan mikor. Egyik helyen sem voltak túl bőbeszédűek.
 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt írták lapunknak, hogy jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárást, de ők csak két fiatal nőt említettek.  Szerintük a fiatalok heccből vitték el a buszt. Tudták, hogyan kell kinyitni és beindítani. Miközben a járművel közlekedtek, nekimentek egy közlekedési táblának, és akkor a busz oldala is megsérült – írta a megyei rendőr-főkapitányság, és azt is hozzátette, hogy gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalokat.

A DAKK még ennél is szűkszavúbb volt. Onnan azt a választ kaptuk, hogy feljelentést tettek, és belső vizsgálatot indítottak. Majd ha az lezárul, akkor közölnek részleteket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi postán is vehetünk vonatjegyet

Áprilistól országszerte 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-Start és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően - közölte az MTI-vel a két szervezet közös közleményében. Tovább olvasom