Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Fiatal lányokat mentettek a Tiszából a Laposnál - Fotók

Egy fiatal lány megfulladt, társát viszont kimentették a Tiszából szerdán, kora délután. Szerencsére csak gyakorlat volt, a szakemberek a gyerekeknek tartottak bemutatót a fürdőzés veszélyeiről.
Négy fiatal lány szórakozott szerdán délután Szegeden, a Tisza parton a Laposnál. Alkoholt is ittak, és részegen jó ötletnek gondolták, hogy egy kenuval beevezzenek a folyó közepére. Sajnos azonban tragédia történt, az egyikük a folyóba veszett, társát viszont sikerült kimenteniük a vízimentőknek.

Ezt a történetet „játszották el" a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat, az Országos mentőszolgálat, és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei iskolás csoportok előtt a Laposon.
 
Ittasan vagy más szer hatása alatt sosem szabad a vízbe menni Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A mentés pontosan úgy történt, mintha tényleg vészhelyzet lett volna. A csónakázó lányok parton maradt barátnői hívták a 112-es segélyhívót, miután látták, hogy társaik beleestek a folyóba a kenuból. Kiderült, azon túl, hogy a szerep szerint részegek voltak, az egyikük úszni sem tudott. A segélykérő telefonhívás után néhány perccel a helyszínre érkeztek egy mentőhajóval a vízimentők, egy másik hajóval a rendőrök, a parton pedig már a katasztrófavédelem munkatársai is ott voltak. A vízimentők az egyik fuldokló lányt ki tudták menteni, viszont a társa elmerült. Amikor ez kiderült, szóltak a vízimentők búvárszolgálatának is, akik szintén rövid idő alatt kiértek a Laposra. Az elmerült lányt végül ők húzták ki a vízből.

Seller András, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat vezetője a Délmagyarországnak elmondta, a gyakorlatot azért tartották, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a szabadtéri fürdés veszélyeire. Szerinte ha úgy csinálnak, mintha tényleg komoly baj lenne, és úgy is mentenek, azzal többet érnek el a gyerekeknél, mintha egy osztályteremben mesélnének nekik a veszélyekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálmán Zsófiát többször láthattuk Szegeden, most a Pinceszínház új darabjában mutatta meg magát

Kálmán Zsófiát többször láthattuk Szegeden, most a Pinceszínház új darabjában mutatta meg magát
Szülei mindketten zenészek, ő is imád énekelni. Ennek a szenvedélyének is hódolhat a Tessék engem… Tovább olvasom