Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Fiatal politikusok visszafogott vitája

Nézői hozzászólás, indulatok és váratlan bejelentések nélkül zajlott H. Nagy László és Gyimesi László vitája. A két nagy párt ifjúsági szervezetének elnöke és híveik tegnap a Bécsi Kávéházban találkoztak.
Gyimesi László (balról) és H. Nagy László (jobbról) beszélgetését Zoltán Csaba újságíró vezette Fotó: Karnok Csaba
Indulatok, és a már ismert programokhoz képest újdonságok nélkül zajlott le tegnap Gyimesi László, a Fidesz-MPSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke, és H. Nagy László, a Fiatal Baloldal megyei elnökének vitája a szegedi Bécsi Kávéházban.

A három órára meghirdetett vitára nagyrészt fiatalok – részben a két szervezet tagjai – voltak kíváncsiak. Mégis egy középkorú férfi és nő asztaltársaságához sikerült csatlakoznunk, ahol a vasárnapi budapesti nagygyűlés volt a téma. A férfi közölte: „nem engedték légi felvételek készítését, mert akkor kiderült volna, mennyi az annyi". Majd emlékkönyvet vett elő, amelyben Szamóca, Vikidál Gyula és sok más, a szívéhez közel álló híresség aláírását őrizte. És Viktoré nincs meg? –
Nem jártak a végére

A járulékcsökkentés munkahelyteremtő hatásáról beszélt Gyimesi, erre H. Nagy azt javasolta: kérdezzék meg a kávézó munkatársait, több pincért alkalmaznának-e, ha kevesebb lenne a járulék. A közönség felélénkült. Az említett munkatársak azonban éppen nem figyeltek, így a vitázók az ötletet elvetették.  
kérdezte a nő. Megvolt az is.

Az emlékkönyves férfi volt egyébként az egyetlen, aki időnként félhangosan H. Nagy László mondatait kommentálta: "fele sem igaz", „azt sem tudja, miről beszél". A hallgatóság különben udvariasan hallgatta a két elnököt az oktatáspolitikáról, otthonteremtésről, munkanélküliségről. A párbeszédet időnként a mosdóba látogatók zavarták meg – számukra az út ugyanis éppen a közönség és az előadók között vezetett.

Gyimesi és H. Nagy megvitatták Magyar Bálint ténykedését, a bolognai rendszert, az érettségibotrányt. Gyimesi luxuskollégium-fejlesztést emlegetett, H. Nagy Mikola Istvánra utalt: nemcsak a buktatást, a körmöst is ellenzik.

Zárszóként Gyimesi László hangsúlyozta: fontos a fiatalok részvétele a politikában, H. Nagy László pedig kifejezte reményét, hogy olyan politikusgeneráció tagjai lehetnek, amely képes a normális párbeszédre.

Egyórás párbeszédük után a közönségük részéről kérdések, hozzászólások nem hangzottak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korai lenne a garantált bérminimum?

Kormányrendelet írja elő a vállalkozóknak , hogy a minimálbér mellett a garantált bérminimum… Tovább olvasom