Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fiatal rendőrök dolgoznak Csongrád megyében

Szeged - Alacsony – az országban 32,23, Csongrád megyében 31,87 év – a rendőrök átlagéletkora. Bencze József országos rendőrfőkapitány már márciusban meghirdette: lehetőség van a volt hivatásos állományú rendőrök és határőrök szolgálatba történő visszavételére. A megyei rendőr-főkapitánysághoz egyetlen nyugdíjas sem tért vissza.
Bencze József országos rendőrfőkapitány március végén meghirdette: az állomány utánpótlásának biztosítása érdekében lehetőség van a volt hivatásos állományú rendőr és határőrök szolgálatba történő visszavételére. Az ok egyszerű: kevés a tapasztalt rendőr az utcákon. Aki jelentkezik, az újra bért kap nyugdíj helyett. A felhívás kiemelt helyen a mai napig olvasható a www.police.hu nyitóoldalán.

A határőrség január 1-jétől integrálódott a rendőrség szervezetébe, amely teljes vagyonát, személyi állományát is megkapta. A határőrségtől az országban 9433 embert vettek át, az integrált rendőri szervezet létszáma 44 ezer 372 fő lett január elsején. Csongrád megyében az integráció után 1782 főre hízott az állomány – 734-en korábbi határőrök voltak.

Csongrád megyében a 32 évet sem éri el az egyenruhások átlagéletkora Fotó: Karnok Csaba
Csongrád megyében a 32 évet sem éri el az egyenruhások átlagéletkora
Fotó: Karnok Csaba

A felkínált új beosztást az országban összesen 932 határőr és 390 rendőr nem fogadta el, és helyette a nyugdíjat választotta. Őket várta-várja vissza Bencze József altábornagy. A rendőrség átlagéletkora az év elején országosan 32,3 év volt – mindössze 257, ötven évnél idősebb hivatásos tiszt szolgált a testületben.

– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a rendőrök átlagéletkora jelenleg 31,87 év. Az állományba eddig hárman tértek vissza, de ők korábban közös megegyezéssel szereltek le, tehát nem nyugdíjasok voltak – tudtuk meg Pál János rendőrségi szóvivőtől.

Az alezredes elmondta: szükségük lenne az idősebb, tapasztaltabb korosztályra. – Ugyanakkor a CSMRFK folyamatos képzést biztosít állományának szakmai fejlődéséhez, hogy tudása naprakész legyen – magyarázta a szóvivő.

A 43 éves Németh Zoltán az integrációval megszűnt Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság alezredeseként ment nyugdíjba. – Nem akartam otthagyni az állományt, de Kiskunhalason nem tudtak számomra munkát biztosítani. Szegedre vagy Bácsalmásra mehettem volna, de a mindennapi ingázást a család miatt nem tudtam vállalni. Egyelőre pihenek, és már nincs szándékomban visszamenni a rendőrséghez – beszélt Németh Zoltán.

Visszavonulás

A rendőröknek a jelenlegi szabályok szerint 25 év után lehet szolgálati nyugdíjba vonulni. Ha valaki még nincs 50 éves, de már legalább 20 év jogviszonya van, feltételekkel ugyan, de visszavonulhat.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. akárki 2009. február 06. 19:07
  „Tudjátok mit? Ti mondjátok ránk, hogy szégyeljük magunkat, mert bunkók, arogánsak, kíméletlenek, kegyetlenek, stb. vagyunk. Akkor ti mik vagytok? Ez szerintetek így normális dolog? Kit bántott ez a hölgy akit folyamatosan fikáztok? Ti tökéletes emberek, szégyelhetitek magatokat.
  Csak hogy lássátok milyen emberek is vagytok. Megtörtént eset. Egy srácról szól, aki nagyon bátor és kemény. Amikor én a saját autómmal mentem, és tudta hogy rendőr vagyok, leköpte azt az autót amit én fizetek a ti kemény adóforintjaitokból. Leköpte úgy, hogy vele volt még 5 cimborája akik jót nevettek rajta. Amikor megálltam ez a kemény srác és az 5 cimborája futásnak eredt. Kíváló igazi kemény srác. Nem baj lemostam a ti kemény adóforintjaitokból a kocsit nem foglalkoztam vele. De ez a kemény srác 2 héttel később balesetet szenvedett, beszorult a kocsiba. A helyszínre kiérve segítettem rajta, félre tettem az előítéletemet és ahargomat, hisz arra esküdtem fel és tartom is magam hozzá, hogy azok ellenére ahogy ő és ti viselkedtek és álltok hozzám, vagy hozzánk én és még nagyon sok kollégám ezek ellenére segíteni szeretne rajtatok. Én úgy gondolom senkit nem illettem ezek ellenére amit írtatok trágár szóval, csak egy kérésem van. Egyszer, csak egyszer gondoljatok bele abba, hogy ti hogy viselkedtek akár velünk, akár mással. Ti makulátlanok vagytok???”
 • 65. akárki 2009. február 06. 18:53
  „Hát mit is tudnák én, az ún. ,,kemény adóforintokból" eltartott, hasznavehetetlen ember hozzátenni a ti észrevételeitekhez, akár az intézkedő hölgy kolléga, akár a rendőrség megítésélése kapcsán.
  Én nem panaszkodok, én választottam ezt a szakmát, erre büszke vagyok. Kérdezem én bármelyik embertől, aki testi adottságai miatt lealázta a kollégát, hogy hány olyan rendőri intézkedés történt, vagy mennyi olyanról hallottatok, amikor a rendőr azt a személyt ócsárolta volna akivel szemben éppen intézkedett. Volt már ilyen esetleg, hogy azt mondta volna, te hájas disznó, te buzi, stb. Kíváncsian várom a választ.
  Aztán abba is bele kellene gondolni annak aki megveti a hölgyet, hogy ő valakinek a lánya, talán még valakinek a barátnője is, hogy az az ember mit érez akkor amikor a ti kommentárjaitokat elolvassa.”
 • 64. Adeline 2008. november 01. 14:35
  „Szerintem nem a rendőrnő testi adottságaival kellene foglalkozni, hanem a sajátotokkal! A suliban ő is lefutotta időre a kötelezőt ,akárcsak bárki más. Ti letudnátok futni???”
 • 63. úgy-úgy 2008. október 30. 09:28
  „eqincu ocha!
  Humán osztályon dolgozom és üzemmérnök vagyok. Így már oké? Ja és abszolut nem vagyok adminisztrátor, nem is tudom, hogy honnan vetted... Ja! Már értem! Rendőr vagy...”
 • 62. eqincu ocha 2008. október 30. 08:47
  „Az összes hozzászólást végig olvasva azt a következtetést lehet levonni az egészből, hogy Ti csak féltékenyek vagytok, mert vagy primitívségtek miatt, vagy lustaságotokból adódóan nem tudjátok elviselni, hogy valaki jobban keres nálatok! Előttetek is ott a lehetőség, hogy elmenjetek tanulni!
  "úgy-úgy" ez a Te hozzászólásodból látszódik a legjobban, hogy amíg az iroda társad két évig tanulta a jogokat, és műköröm építés helyett fegyvert takarított, szolárium és fittnes bérlet kiváltása helyett lövészetet, valamint önvédelmet kellett elsajátítania többet keres mint Te, aki a munkaügyi központ által felkínált 3 hónapos titkárnői képzésen részt vettél sérelmezed ezt???!!!!
  Mert nem hiszem, hogy bármi féle egyetemi, vagy főiskolai végzettséged lehet, mert akkor meg a primitívséged bizonyítod azzal, hogy adminisztrátor vagy!!”
 • 61. Márpedig ilyen rendőr csaj szégyen a testületre nézve! 2008. október 29. 07:59
  „Régen rossz, ha magyarázni, mentegetőzni kell, hogy mi miért jár...

  Ha megalázóan kevés a fizetés, kemény és szutykos a meló, nem kaptok a polgároktól megbecsülést, sőt utálnak benneteket akkor szereljetek le. A sorkatonaság az kötelező volt, ez az operett rendőrség nem az.
  Ha nekem nem tetszik egy munkahely, körülménye, fizetése, megbecsülése akkor odébbállok. Menjetek mentőnek, tűzoltónak, postásnak, buszvezetőnek, raktárosnak, tanárnak, ápolónak, szakmunkásnak...jah, hogy ezek még szutykosabbak, idegörlőbbek, ész és kitartás valamint erő is kell hozzá és a fizetés is szar, valamint ezeket a dolgokat nem 45 éves korodig kell kibírni, hanem 63 (64, 67 ???)...

  Milyen ember az aki a bűnüldözésre teszi fel az életét, majd mikor odaér, akkor látja, hogy a jogalkotók a tisztességes de kisebb szabálysértő emberek basztatását várja el...és ezt teszi is.

  Ismerek rendőröket, fiatalt és idősebbet is...állításuk szerint ekkora káosz mint náluk nincs sehol az országban, de majd csak eltelik a 25 év...”
 • 60. úgy-úgy 2008. október 28. 15:03
  „"Igen beszámítják a középiskolát is nekik de csak azoknak a rendőröknek akik 1996 előtt szereltek fel mert azt az akkori Szolgálati szabályzat írta elő." - remélem, hogy a 1996 óta felszereltek nem készülnek még nyugdíjba...”
 • 59. úgy-úgy 2008. október 28. 14:53
  „Egy rendőr! Te nem rám haragszol, hanem mindenkire! Egy szájkaratés humános vagyok az IRM egyik tagintézményében. Cca. tudom, hogy miről írok. Közalkalmazott vagyok és pont azt csinálom amit a velem egy irodában ülő rendőr takony és HARMADÁT keresem az ő fizetésének KÉTSZER annyi munkaviszony után!
  hajime!”
 • 58. CID 2008. október 28. 14:22
  „Oh, szegény Egy rendőr, szinte pityergek a meghatottságtól, odaadó, önfelálldozó munkátok miatt.

  Oké, mennjenek nyugdíjba, ha akarnak, DE NE DOLGOZHASSANAK SEHOL SEMENYIT !!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 57. Egy rendőr 2008. október 28. 08:39
  „Kedves úgy-úgy. Akkora a pofád mint a bécsi kapu. Mielőtt mondasz valamit először tájékozódj. Igen beszámítják a középiskolát is nekik de csak azoknak a rendőröknek akik 1996 előtt szereltek fel mert azt az akkori Szolgálati szabályzat írta elő. Te mint dévári tuskó paré ezt gondolom nem tudod és csak úgy köpködsz. De aggya isten hogy egyszer te szorulj a rendőrség segítségére mert ugye te is csak egy szájkaratés vagy akire ha csúnyán néznek már hívja is a 107-et. Mindenki előtt ott a lehetőség hogy rendőr legyen. Szívesen várjuk az frissen jelentkezőket mert kell a rendőr az utcákra. Nincsenek meg a jog adta lehetőségek az utca söpredékének eltakarítására. Sajnos a jog alkotót nem ép elméjüek. Úgy hogy inkább azokat kellene szidni nem a rendőröket. Ha lehetne nyakon vágni a parasztot a nyílt utcán mert valamit elkövetett hidd el én örülnék a legjobban ezen a földön. De még hogy dühítselek kedves úgy-úgy nem csak a táppénz 100%-os hanem ingyen utazunk buszon vonaton, ingyenes a fogászati ellátás. Kapunk mikulás csomagot sőt még kaja vásárlási ticketet is 6000 Ft értékben. De mindez semmi a fizetésünkhöz képest ami teljes egészében majdnem eléri a 100Ezer forintot a sok szutyokért cserébe amit az utcán kapunk.”
 • 56. jakoppo 2008. október 27. 19:52
  „Ez igen,már tiz éve???Akkor az én közel harmincamat már meg sem emlitem minek!..Tök jó hogy a seggünk ki lessz a gatyábo és akkor a legnagyobb probléma az hogy nincs a rendörnő haja melirozottan belőve intézkedés közben,mert egyébként a kedves levéliró biztosan gondosan ügyel rá hogy amükörme le ne törjön,mert akkor tiz év ide tiz év oda jön a TÁPPÉNZ!!!!!”
 • 55. úgy-úgy 2008. október 27. 17:54
  „Miss röfi és ejuróópa! Most figyu! Igen gyes alatt és táppénz alatt és minden sz...ság alatt jár nekik a kaja jegy és a 100%-OS FIZETÉSÜKET KAPJÁK! Nem úgy mint a "Minden tiszteletem a nehéz fizikai munkát végzőké de nem őket hibáztatom, hogy 63 évesen mehetnek nyugdíjba.", mert ők táppénzként megkaphatják az x%-át a bérüknek és kampó! Valóban nem adom vissza a béremnek egy parányi darabját sem és tudod miért - ha rendőr vagy furcsálni fogod - , azért mert e belem is kidolgozom a 8-10 és 12 órában időnként! Ja! 10 év munkaviszony alatt sosem voltam még táppénzen!
  puszi”
 • 54. Ejuróópa 2008. október 27. 15:41
  „Én ha rendőrnő leszek tuti szülök 4 gyereket és mire az első kijárja az iskolákat már nyugger leszek.”
 • 53. Miss röfi 2008. október 27. 15:39
  „A fotón a csajszi ha fiatalon ilyen igénytelen, dagadt és befőttesgumi van a kócos hajában akkor mi lesz vele 10 év múlva 1-2 gyerek után? Hogy üldöz ez egy betörőt?

  Kérdésem !!!!! Ha a rendőr csaj szül 2 gyereket és 6 évig otthon van, akkor ő 19 év munka után megfáradtan elmegy nyugdíjba?
  Nem sok különbség van a cigány és a rendőrnő közt...talán az a 19 év... élősködők.

  Igen, én is 150 kiló vagyok és nem dolgozom soha, csak ugatok névtelenül. Lehet, nem?”
 • 52. jakoppo 2008. október 27. 12:03
  „Örülök hogy rendőrnek titulált itt valaki,asztalos vagyok mellesleg de volt dolgom a vagyonőrré avanzsált rend őreivel is.Ha a középkori fenyitéseket nem vesszük figyelembe akkor Magyarhonban,hogy csak a lopásokat nézzük miután a büncselekmény fogalmát csak 20 000ft-tól éri el a kedves elkővető.addig az CSAK szabálysértés,kérdezném a tisztelt egybegyülteket, mi fogja meggátolni abban az erreaszakosodottakat hogy NE LOPJANAK!!?A vagyonőr?Nettó 65000.-ért???A rendőr ugyanennyiért?...”
 • 51. krampusz112 2008. október 27. 11:11
  „Ja még azért szög a zsákból-nak! A köcsög magyarul agyagedény cserépedény ősidők óta a nedvesen gyúrható formálható agyagból készül. Az agyag előnye, hogy szárítás után is megtartja kialakított formáját alakját. Égetéssel pedig kemény agyaggá válik és a víz sem oldja.A mindennapi életben általában egyszer égetett máztalan agyagtárgyakat használnak, de népszerűek a mázzal bevont illetve festéssel díszített agyagedények is. A mázas edényeket kétszer égetik. A máz a cserép felületét tömörré, keménnyé, fényessé ésdíszessé teszi!”
 • 50. VCrash 2008. október 27. 10:39
  „A rendőrök nyugdíjba vonulásának lehetőségét a T. állampolgárok által ´beszavazott´ politikusok, mint törvényalkotók, tették lehetővé jogalkotásuk révén. A rendőrök, akik 45-50 évesen elhagyták a testületet, csak éltek törvényadta lehetőségükkel, és jól tették. Újbóli munkába állításukat pedig nem jó oldalról közelítette meg az országos rendőrfőkapitány. Ugyanis egyeseknek lehet nyugdíj mellett a testületnél dolgozni, másoknam nem lehet a ´létszámstopp´ miatt, amely rendelkezés mindekire nézve kötelezőnek kellett volna lenni.”
 • 49. krampusz112 2008. október 27. 10:33
  „És számomra végezetül. Voltam de nem vagyok mert leszereltem! Soha nem éltem vissza a múltammal, de emberszámba vettem Őket is mint mindenkit! Bár közúti ellenőrzésen kívül semmi más dolgom nem akadt velük kiszálltam az autóból odaadtam az iratokat nem kihadonásztam és nézd meg amit akarsz. A házamat védem a legkorszerűbb berendezéssel, ami ha nincs akkor sem segíthet sem rendőr sem biztonsági őr. Ha kívánják igazolom magam mert nálam vannak az irataim. Kinek is kell tőlük félni? .....”
 • 48. dsfsd 2008. október 27. 10:17
  „"én adóforintjaimból is kapják az átlag feletti fizetésüket"

  9-es! Te hol élsz?!”
 • 47. krampusz112 2008. október 27. 10:10
  „Eszük ágában sincs beszámítani, csak egy részét de ezt mindenkinek megteszik. Minden tiszteletem a nehéz fizikai munkát végzőké de nem őket hibáztatom, hogy 63 évesen mehetnek nyugdíjba. Amit a törvények lehetővé tesznek azzal él a dolgozó! Te sem adod vissza a fizetésed x %-át hogy bocs főnök úgy érzem ebben a hónapban nem hoztam ki magamból a maximumot.”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenkovszky István nem tagja a Lionsnak

Szeged - Szenkovszky István biztosan nem fog karácsonykor az oroszlánosok nevében adományokat gyűjteni a rászorulóknak. Azért nem, mert az Első Szegedi Lions Klub nem tudja sorai között. Tovább olvasom