Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Fiatalokra panaszkodnak a Bartók téri lakók

Trágár beszéd, ízléstelen viselkedés, csendháborítás: egyik olvasónk levélben jelezte, hogy a Bartók téri játszótéren és környékén szinte lehetetlen levinni játszani a gyerekeket, mert a fiatalok nem odaillő dolgokat művelnek. A rendőrségen is tettek bejelentést.
– Éjjelente csak csukott ablaknál tudunk aludni, ami nyáron nem valami kellemes. Rendszeresen itt vannak éjszaka a fiatalok, a 13-14 évestől egészen a 20 évesekig. Általában ittasak, kiabálnak, egymástól kérdezgetik, ki a részegebb. Láttam már, hogy kint voltak a rendőrök, és feloszlatták a bandát, de sajnos nem sokkal később újra gyülekeztek – panaszolta a közelben lakó Kazi Barbara.

Fiatalokra panaszkodnak a Bartók téri lakók.
Fiatalokra panaszkodnak a Bartók téri lakók.

Elmondta, nagyon nehéz így kipihenten dolgozni, ha éjjel nem hagyják aludni az embert. Szerinte tekintettel lehetnének a lakókra, elég nagyok már, hogy ezt megértsék.

Ottjártunkkor nem láttunk semmi zavarót, csak néhány fiatal ténfergett a játszótéren, vagy feküdtek a pingpongasztalon. Elkeseredett olvasónk levelében leírta, hogy fiatal, dolgozó anyuka lévén kétnaponta a nagymama vigyáz a kisgyerekre, aki a Bartók térnél lakik. Ők is tettek már bejelentést a nyugalom reményében. Levinné unokáját játszani, de a lézengő fiatalok trágárságokat kiabálnak, ízléstelenül viselkednek, és egészségügyi termékeket az orrukba dugva fotózzák egymást.

Úgy vette észre, hogy nemcsak este, hanem néha már délután is ott gyülekeznek, és egy kisgyereknek elég nehéz elmagyarázni, hogy mit és miért csinálnak a nagyok. Szívesen látnának több járőrt a Bartók téren nappal és éjjel is, hiszen a környéken élők nyugalmát zavarja a csendháborítás és a megbotránkoztató viselkedés is.

A rendőrség intézkedik

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: június 22-én érkezett egy bejelentés a rendőrségi segélyhívóra, és ennek megfelelően intézkedtek, valamint az elmúlt napokban több alkalommal is sor került erre a járőrök saját észlelése alapján. A nyári szünetben a fiatalok gyakran töltik szabadidejüket közterületen, ezért a rendőrség kéri, hogy az állampolgárok bejelentéseikkel segítsék a munkájukat. Amennyiben szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, hívják a bármelyik hálózatról ingyen hívható 112-es segélyhívó számot.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos elismerés két szegedi kutatónak

Két szegedi szerzője is van annak a tudományos publikációnak, mely elnyerte idén a Laboratóriumi Medicina Európai Szövetségének díját. Tovább olvasom