Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: Az MSZP mindig hazudik

Ménesi Imre már többször tett tanúbizonyságot arról, hogy érvelését pártérdekeken kívül semmi más nem vezérli - reagált a Fidesz biomassza-ügyben.
"Ahogy arra már a szegedi Fidesz-KDNP frakció egyszer már felhívta a figyelmet, az aláírásgyűjtés egy kampányfogás Botka László és az MSZP részéről, hiszen ahhoz, hogy a lakosok véleményét a biomassza-ügyben napirendre vegye a közgyűlés, nem lett volna szükség egy hónapig közpénzből, MSZP-szervezéssel a szegediek közé menni, sajtótájékoztatókat tartani és pártpropaganda-szintig süllyeszteni az ügyet. Bármikor behozhatta volna egy képviselő a kérdést újra a közgyűlés elé egy indítvánnyal.

Ménesi Imre már többször tett tanúbizonyságot arról, hogy érvelését pártérdekeken kívül semmi más nem vezérli. Többször is kiderült, hogy állításai a valóság közelében sem járnak, vagy tudatlanságból, vagy – és ez képviselői esküjével is ellentétes – szándékosan téveszti meg a lakosságot. Ilyen állítása volt az is – amit bizottsági üléseken, sajtótájékoztatón és közgyűlésen hangoztatott -, hogy egy ilyen biomassza fűtőházban szerves hulladékot, például állati tetemeket is égetni fognak. Ménesi Imre és az MSZP hazug hangulatkeltésével megtévesztette az embereket, miközben a legfontosabb tényeket elhallgatja. A fűtőüzem beindítása után a távhő szolgáltatás díjai is csökkennek majd, így a kormány rezsicsökkentő politikája hatványozottabban érezhető lesz a környéken, ráadásul egy olyan fejlesztésről van szó, ami munkahelyeket teremt, amire 2002 óta nem volt példa. Ménesi Imre és az MSZP most azért gyűjt aláírásokat, hogy ne csökkenjen a környék légszennyezettsége, ne létesüljenek új munkahelyek, és ne csökkenhessen a szegediek távhődíja. Mindezt csak azért, mert nem az ő nevükhöz kötődik ez a beruházás. Az MSZP-nek a csúsztatásokkal, hazugságokkal teli pártkampánnyal összegyűjtött mintegy 7000 aláírás mellé oda kell tenni a rezsicsökkentést támogató közel 40 ezer szegedi aláírást, ami mellé zárójelbe meg kell jegyeznünk, hogy július 31-ig folyik tovább az aláírásgyűjtés.

A kazán működése egyébként teljesen biztonságos, ellenőrzött, zárt technológiáról van szó, amely 90 százalékos hatásfokkal üzemel, a levegőt nem szennyezi, gyakorlatilag csak vízpára és szén-dioxid távozik csak a kéményekből, a hamut pedig egy szűrőberendezéssel kiszűrik, komoly zajjal nem jár, szükséges engedélyek birtokában rövid idő alatt beüzemelhető. Szentendre központjában, a balassagyarmati kórházban működik hasonló erőmű, melyet ugyanolyan bizalmatlanul fogadtak eleinte az emberek, mára a mindennapi élet megszokott része lett csakúgy, mint az osztrák síparadicsomokban.

Ezen felül ajánlom Ménesi Imrének és az MSZP-nek, hogy tájékozódjon a megyei napilap, a Délmagyarország május 13-i cikkéből, ami a szolnoki biomassza erőművet mutatja be, amely három éve üzemel, háromszor közelebb a lakóházakhoz, mint a Szegdere tervezett, és amely csendes, alig észrevehető a gőze, és a lakosok szinte észre sem vették, hogy ott van. Javasoljuk tehát, hogy az MSZP ne kövesse évtizedes hazug politikáját, miszerint a lakosok érdekei elé saját hatalmi és pártérdekeit helyezi!"


Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője

Olvasóink írták

 • 11. buhamama 2013. június 15. 11:16
  „Igen üzemel de még sem fizet a lakosság kevesebbet, ott is be voltak palizva az emberek a lakok.MOST MÁR MIND A KÉT PÁRT FEJEZZE BE A MOCSKOLÓDÁST,NEM VEZET EZ JÓRA.MAJD JÖN A VÁLASZTÁS MEGINT ELDŐL KI LESZ A NAGYOBB.A SZEGEDI EMBEREK MÉG NEM CSALÓDTAK A BOTKA ÚR POLGÁR MESTERÜKBEN, PUNK- TÚM .”
 • 10. szegedivagyok 2013. június 14. 11:01
  „Bibibííí, én úgyis nagyobbat mondok. Szánalmas. Erre telik a politikusoktól.”
 • 9. roxper 2013. június 14. 10:29
  „A narancs pártirodában összehasonlították már a választási hazugságaikat az elmúlt 3 év kártékony tevékenységeikkel?”
 • 8. gretzki 2013. június 14. 09:10
  „"Az MSZP mindig hazudik", de még ipari tanuló szintre sem jutott el a fidesz mesteri szinten űzött parasztvakításai mellett...”
 • 7. Antal50 2013. június 14. 06:58
  „Fidesz-szisztéma:Aki nem hazudik, az nem is mond igazat.
  Miért hiszik azt a Fidesz rajongók,hogy az ő hazugságaik kegyes.”
 • 6. balihoho 2013. június 14. 06:14
  „Azért el kell ismerni, hogy ami a megtévesztő propagandát illeti, azt a Fidesz, mint ezt már az el múlt három évben megtapasztalhattuk, mesteri tökélyre fejlesztette. Ne csodálkozzanak azon, hogy az ilyen propagandát ellenük is használják.”
 • 5. ikszy 2013. június 13. 21:52
  „Erről csak az értelmi színvonal jut eszembe. A dedóban (óvodában) csúfolták így egymást a gyerekek. "Aki, mondja másra az mondja magára."”
 • 4. naggyistvan1952@freemail.hu 2013. június 13. 19:45
  „Ha mindenki mindíg hazudik akkor ki és mikor mond igazat.
  Végre jó lenne már igazat mondani.”
 • 3. zoolii 2013. június 13. 18:39
  „2. kipkop
  Nyílván te sem Rókuson laksz, fideszdroid!”
 • 2. kipkop 2013. június 13. 18:28
  „Már Gyurcsány is - évekkel ezelőtt - kinyilatkozta, hogy hazudtak reggel ......, a hírek szerint semmit nem változtak azóta, tartják az elődök jó bevált hagyományait.”
 • 1. történész 2013. június 13. 17:34
  „Hát azért az uralkodó egy-pártnak sem kell a szomszédba menni.Na nem azért mintha már ez valakit érdekelne..Ezek úgy lejáratják saját magukat, hogy csak úgy kezeljük mint egy pesti bohózatot..Szánalmasak..iskolába is volt ilyen h...gyerek aki mindig dumált a tanárnak,hogy Pistike mindig hazudik.-..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

75.5 millió forint nyári, szociális gyermekétkeztetésre

Közzétették azoknak az önkormányzatoknak a listáját, amelyek nyertek a szociális nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázaton. A megye 75.5 millió forintot fordíthat erre a célra. Tovább olvasom