Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Fidesz: gazdátlan a város

Gazdátlan a város, ködösít a városvezetés, alulfinanszírozottak az intézmények – röviden így foglalható össze Hűvös László sajtótájékoztatójának tartalma.
Gazdátlan a város, ködösít a városvezetés, alulfinanszírozottak az intézmények – röviden így foglalható össze Hűvös László sajtótájékoztatójának tartalma. A Fidesz szegedi önkormányzati frakciójának vezetőhelyettese tegnapi tájékoztatóján elmondta: a Fidesz számára a pénteki közgyűlés előterjesztései azt bizonyítják, hogy a városvezetés Szeged intézményhálózatának fejlődésre törekvő menedzselése helyett az „utánam az özönvíz" típusú időhúzásra akar berendezkedni.

A jövő évi költségvetési tervkoncepció számai alapján a képviselő arra a következtetésre jutott, hogy legkésőbb őszig komoly feszültségek alakulnak ki a finanszírozás területén. Egy gazdátlan város képe rajzolódik ki előttünk – közölte. Majd hozzátette: amíg az intézményhálózat tervezett költségvetése 136 millióval alatta marad az előző évinek, addig a polgármesteri hivatal kiadásai 56 millió forinttal emelkednek. Hűvös szerint a városvezetés bűvészkedik a számokkal, és az a szándéka, hogy ködösítsen például a 2,8 milliárdos működési hiány tekintetében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom