Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Fizetni a tévé után

A vendéglősök, szállodát üzemeltetők kötelesek az egységükben, valamint a nyilvános területen üzemeltetett televíziókészülék után április 1-jétől üzemben tartási díjat fizetni az APEH-nek: 2901 forintot készülékenként.
A vendéglősök, szállodát üzemeltetők kötelesek az egységükben, valamint a nyilvános területen üzemeltetett televíziókészülék után április 1-jétől üzemben tartási díjat fizetni az APEH-nek: 2901 forintot készülékenként. Miután azonban a költségvetési törvény alapján az állam az áprilistól decemberig terjedő időszakra a fizetendő díj készülékenkénti összegének 40 százalékát átvállalja, a fizetésre kötelezettnek csak 1741 forintot kell fizetnie az adott hónapra.

A díjfizetési kötelezettség a tévé üzemeltetésének megkezdését követő hónap első napján kezdődik (legkorábban 2007. április 1-jén) és az üzemeltetés megszűnése hónapjának utolsó napjáig áll fenn. A díj fizetésére kötelezett a televíziókészülék üzemeltetését, számát, a fizetendő díj mértékét a fizetési kötelezettsége megkezdésétől számított nyolc napon belül köteles az adóhatóságnak bejelenteni. A tévék darabszámában bekövetkezett változást, új készülék(ek) üzemeltetésének megkezdése során létrejött fizetési kötelezettséget, készülék üzemeltetés megszüntetését 8 napon belül kell bejelenteni az adóhatóság felé. A bejelentésre, változás-bejelentésre az állami adóhatóság a 07T1061. és 07T1062. számú adatlapokat rendszeresítette, melyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, kizárólag az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) tölthetők le. A nyomtatványok kizárólag papír alapon nyújthatók be az illetékes elsőfokú állami adóhatósághoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László: Soha sehol sem féltem

Balogh László több mint húsz éve fotózza itthon és külföldön a különböző demonstrációkat,… Tovább olvasom