Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Flottában bérlik a gépkocsikat a cégek

Sokan azt gondolják, hogy az autóbérlés csak a tengerpartokon virágzik. Pedig Szegeden is egyre több ember kölcsönöz gépkocsit, és a nagyobb cégek gyakran az autókölcsönzők segítségével alakítják ki a gépkocsiparkjukat.
Szegeden számos helyen kölcsönözhető gépkocsi. Az olcsóbb alsó kategóriás autóktól, az exkluzív, méregdrága járgányokon át a hét- és kilencszemélyes kisbuszokig sokféle négykerekű bérelhető. A Szegedre érkező turisták mellett a céges bérlőkből kerül ki a kuncsaftok legnagyobb része.

– A flottakölcsönzés a fő profilunk, így egész évben jó a gépkocsiparkunk kihasználtsága – mondta el Jáger Zoltán, a tíz éve működő Xrent autókölcsönző ügyvezetője. – Megnehezíti a dolgunkat, hogy igen magas a gépkocsilopások száma. Az autókölcsönzőkre külön bűnbandák szakosodtak, akik az újonnan megnyílt szalonokat keresik fel a legszívesebben. Nálunk is próbálkoztak már, de az elkötött autóba beépített védelmi rendszer miatt megtaláltuk a gépkocsit – beszélt tapasztalatairól az ügyvezető.

Az ügyfelek jellemzően három naptól egy hétig bérelnek járműveket. A jól felszerelt, keveset futott, klímás autókat keresik. A szegedi Exclusív Rent a Car kölcsönző harmincegy autóval rendelkezik. – Suzuki, Toyota és Chrysler is van a kínálatunkban. A legtöbb automata, a nagyobb kategóriájúak dízelesek. Júniustól augusztusig százszázalékos a kihasználtságunk, de télen, a karácsonyi ünnepek alatt is eléri a hatvan százalékot a kölcsönzött autók aránya – árult el részleteket a szezonalitásról a cég asszisztense, Gulyás Gyula.

Kaucióval is kalkuláljunk

Személyi igazolványt vagy útlevelet valamint az érvényes vezetői engedélyt valamennyi autókölcsönzőhöz vinni kell magunkkal. A kölcsönzési díj mellett a legtöbb helyen kauciót is kérnek. A bérbe vett gépkocsit üzemanyaggal feltöltve adják át. A bérleti díj – a korlátlan kilométer felhasználás mellett – tartalmazza a gépkocsi felelősségbiztosításának és közterheinek díját is. Ami a cascót illeti: ezt általában tartalmazza a bérleti díj, de néhány kölcsönző esetében külön felszámolják.
A Hertz Autókölcsönző több mint százötven országban rendelkezik irodával. Magyarországon tíz városban, így Szegeden is megtalálható a képviseletük. Fél évente cserélik a gépkocsiparkjukat, így mindig a legújabb típusokat adják bérbe. – A díjaink teljes körű Hertz-szolgáltatást tartalmaznak, így autópálya-matrica, biztosítás és csereautó is része a bérlésnek. Az irodahálózatunknak köszönhetően a települések közigazgatási határáig díjmentesen ki-, illetve visszaszállítjuk a megrendelt autót. Mozgáskorlátozottak számára speciális, erre a célra átalakított VW Golf bérelhető nálunk – tudtuk meg Csizmadia Gabriella marketingigazgatótól.

Az Újszegeden található ISA Rent a Car elsősorban német és japán autókat kínál. – Építőipari cégekkel vagyunk flottakapcsolatban: a kisebb autóktól a kilencszemélyes mikrobuszig kölcsönöznek tőlünk. Ha van szabad kapacitásunk, akkor nyáron egyéni bérléssel is foglalkozunk, de nem tudunk versenyezni a fővárosi árakkal – mondta el a cég műszaki vezetője, Nagy Endre. Az 1989 óta magáncégként működő vállalkozást szállítmányozás, autómentés, turizmus, saját autó szervizelése és reptéri járat céljából keresik fel leginkább az ügyfelek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pomponlányok Szegeden is tűzbe hozzák a közönséget

A nagyobb tömegeket megmozgató sportesemények manapság már elképzelhetetlenek látványos… Tovább olvasom