Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Flour Tomi, bélyeg, ötpróba

Csongrád megye – A fül, a szem és a test is kellőképpen ingerelve lesz ezen a hétvégén.
Pénteken nyit az Árkád Plázs, nem is akárkikkel: Wolf Kati, Takács Nikolas, Back II Black, Dévényi Tibi bácsi, Fluor Tomi lesz itt a nyitónapon.

Este héttől az IH színpadán Rosszul tákolt hordók vagyunk – a Délikert Napsugár Táncegyüttes és a Möndörgő Néptánc-együttes közös műsora. Közreműködnek, zenészek: Tisza Banda, Bózsó Antal „Atya", Ótott Kovács Zoltán, mesélő: Törőcsik István, jeltolmács: Vörös Krisztina, rendező-koreográfus: Dudás Ildikó, Simoncsics Pál. A nézők gyimesi, magyarpalatkai, magyarszentbenedeki, válaszúti-bonchidai, felcsíki és sóvidéki táncokat láthatnak, amelyek Diószegi László, László Zsolt és Ildikó, Bertók Csaba és Katalin, valamint Simoncsics Pál koreográfiái. Jegyár: elővételben 900, az előadás napján 1200 forint.

Este fél nyolctól a Duna Táncműhely Himnusz című táncszínházi előadását láthatják a nézők (fotó: MASZK Egyesület). Előadók: Bodor Ildikó, Bonifert Katalin, Lázár Eszter, Baranyai Balázs, Vida Gábor, ifj. Zsuráfszki Zoltán, rendező-koreográfus: Juhász Zsolt. A Himnusz című előadás tánc és ünnep kapcsolatát járja körül, egyfelől a kortárs zenét és Erkel Ferenc korának zenei világát, másfelől a néptáncot és a kortárs táncot ötvözi.

Szombaton Méltó koszorú dicső magyaroknak... – a szegedi Nemzeti Emlékcsarnok legszebb szobrai. Szeged nevezetessége, a Nemzeti Emlékcsarnok a magyar kultúrtörténetet mutatja be esszenciális formában. A Panteon szoborgyűjteménye a magyar portrészobrászat páratlan értéke, ezt veszi számba a szobormustra. A részvétel ingyenes, találkozó a Dömötör-toronynál 10 órakor.

Üllési falunap

Két napon át tartják a település ünnepét. Részletes program.
Június 2., Szombat
8.00:
öregfiúkfoci a vásártéren,
9.00: falukerülő biciklitúra,
10.00: falunapi sportdélelőtt – asztalitenisz a tornateremben, sakk,
16.00: megnyitó, a díszpolgári cím átadása,
16.30-tól: a művészeti iskola bemutatója, zumba fitnesz,
18.00: Sabbath Szombat együttes,
19.00: Rómeó és Júlia – az üllési színjátszók előadása Boka Gáborral,
19.30: Dupla kávé-koncert,
21.00: Ismerős Arcok-koncert, majd utcabál a Bakelit zenekarral.
Június 3., Vasárnap
8.00:
ünnepi szentmise – az összetartozás napja alkalmából a szentmisét felajánlják az anyaország és az elszakított területek magyarságáért; borverseny,
10.00: „bográcsban bármit" főzőverseny, sztárvendég: Szőke András,
11.00: palacsintaevő verseny (eredményhirdetések 15 órakor),
11.30: a Szegedi Miniszínház előadása,
12.00: véradás,
13.00: Jó ebédhez szól a nóta az Old Gold Boys együttessel és a Királydinnye citerazenekarral,
17.00: a Fuse együttes koncertje,
19.00: a Csík zenekar koncertje.

Részletek, további információ a falu internetes honlapján (www.ulles.hu). Mindkét napon ingyenes ugrálóvár, óriáscsúszda, akadálycsúszda, bungee jumping várja a látogatókat.

Reggel nyolctól délig a Százszorszép Gyermekházban: X. Nemzetközi képeslapok, bélyegek, telefonkártyák, gyufacímkék, régi pénzek és egyéb régiségek cserenapja a gyermekházban. Információ, előzetes asztalfoglalás: Egyházi Dóra, 62/420-278, 62/425-647. Az asztalfoglalás díja 1500, a belépődíj pedig 200 forint, gyerekeknek pedig ingyenes a belépés.

Szentesen a Papp László sportcsarnokban 18 órától rendezik meg a III. Jövőnkért Néptáncgálát Folytonosság... címmel.

Vasárnap Homokháti kerekezésre várnak mindenkit, rajt a Maty-éren. A fél kilenckor kezdődő próba része EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 programsorozatnak. Távok: 15 kilométer/75 perc, 40 kilométer/3 óra, 80 kilométer/5 óra. Nevezés: a túra napján a kajakpálya céltornyában 8.30–10.00 között. Rajt: a mini távon 10 óra, a két hosszabb távon a nevezést követően azonnal. Útvonal: a mini távon a kajakpályát övező, part menti, forgalomtól elzárt utakon, 40 kilométer, 80 kilométer: régi 5-ös út–határ előtti körforgalom–Mórahalom, körforgalom–Mórahalmi Rétesház, Zákányszéki u. 5. (a 40 kilométernek fordító, majd vissza)–Zákányszék–Ruzsa, Páva panzió–fordító, majd ugyanezen az útvonalon vissza. fejvédő és láthatósági mellény használata ajánlott. Infó, útvonalak: www.szegedsport.hu.

A Mars téri piacon reggel nyolc órától: Kalandra fel! – a Szegedi Vásár és Piac Kft. ingyenes családi napja. Sztárvendég: Nyári Dia, a Barátok közt Hannája. Ízelítő a programokból: rendőrségi bemutatók, akadálypálya, állatsimogató, ugrálóvár, ügyességi vetélkedők, bohócok, lufieső.

Este fél nyolctól a dómban: In memoriam Gregor József – 6. emlékkoncert a Közéleti Kávéház és a Gregor Alapítvány szervezésében. Fellépők: Tokody Ilona – szoprán, Muskát András – tenor, Andrejcsik István – bariton, Kiss András – basszus, Égető Mária – orgona. Közreműködik: a Szegedi Harsonaegyüttes és a Gregor József Általános Iskola kamaracsoportja (ének: Kónya Zsuzsi). A belépés ingyenes. Az egy szál virág helyett a szervezők szívesen fogadnak önkéntes adományokat a Gregor Alapítvány javára. Információ: Szondi Ildikó: 30/963-8137, Várady Elek: 20/554-3130.

Szentesen 17.30-tól a Jövőnkért Művészeti Iskola évzáró kiállítását és gáláját, 19 órától pedig a XIII. Nyári Moderntánc Estet tartják meg a Papp László sportcsarnokban.

* * *

Gyerekprogramok a hétvégén
Szombaton az Alsóvárosi Tájházban rendeznek gyereknapot Szegeden, vasárnap pedig a Szeged Plaza várja az apróságokat gyermeknapi hétpróbával 14 és 18 óra között: játék a jutalma annak, aki végigmegy az óriáslabirintuson, és teljesíti a hétpróbát, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt könnyedén teljesíthető. Lesz furfangos játszóház, zsonglőrsarok, ügyességi pályák, az egészen kicsi gyerekeket óriás játszószőnyeg várja trambulinnal, alagúttal, építő-, kirakó- és logikai játékokkal. Vasárnap Szentesen is kirakodóvásárral egybekötött gyereknapot rendeznek az Ifjúsági Parkban, a rendezvényt a Pom Pom együttes gyermekkoncertje zárja.

Olvasóink írták

 • 4. x 2012. június 11. 23:13
  „Tudni való ugyanis, az a kivételt képező nagy bölcsesség, hogy: "Mi emberek, valamennyien rosszul tákolt hordók vagyunk, s a józanság bora széjjelvetne bennünket, ha szüntelen kegyes istenfélelemben forrna".
  Éljenek a zenészek: Tisza Banda, Bózsó Antal "Atya", Ótott Kovács Zoltán és az összes többiek is!”
 • 3. Kircsi 2012. június 03. 09:58
  „NEm is akárki. SENKI!”
 • 2. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. június 02. 09:29
  „Divat manapság metroszexuálisnak lenni, lásd jastin bíbör, sp.
  De mi lesz ezekkel, ha elkezdenek megmutatkozni rajtuk a férfiasság jelei, pl arcszőrzet? mert az ugyebár gáz, így a csajoknak már nem fognak kelleni, legalábbis annak a kategóriának XD”
 • 1. bánki 2012. június 01. 13:05
  „Tenyérbe mászó arca van ! Hál istennek az Én gyerekeim nem ilyenek !

  Evolúció !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május 31. a nemdohányzás világnapja, percről percre

Horváth Attila kollégánk 11 napja nem dohányzik. Szubjektív önértékelés a cigimentességről. Tovább olvasom