Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fodor Imre hétvégéje - Fánkot kóstol

Forráskút - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Fodor Imre, Forráskút polgármestere mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Utolsó éves az Államigazgatási Főiskola igazgatás-szervezés szakán Fodor Imre, és nehéz vizsgaidőszak áll a háta mögött. A polgármesteri teendők miatt hétközben egyébként is csak este látja a család – így amennyi időt csak tud, feleségével és három gyerekével tölt a hétvégén.

– Nagyon ritka, hogy napközben otthon tartózkodom, így hétvégén élvezzük, hogy végre együtt lehetünk. Rendezgetjük az udvart, játszunk a gyerekekkel, beszélgetünk. Mivel fával fűtünk, a tüzelő felaprítása is hétvégére marad – írta le a polgármester a szokásos hétvégi elfoglaltságot. Ilyenkor jönnek hozzájuk a barátok, az ismerősök, és látogatják meg a helybéli nagyszülőket is. Messzebbre kell utazniuk ellenben a felesége szüleihez, akik az erdélyi Csíkkozmáson élnek – éppen a múlt hétvégén járt náluk utoljára a család.

A január és a február a jótékonysági bálok időszaka: az óvoda és az iskola jótékonysági bálja után most szombat estére vadászbálra hivatalos a falu első embere. A helyi vadásztársaság ünnepel, és szenvedélyes vadász révén, neki is ott a helye.

Forráskút polgármestere fánkot kóstol a hétvégén. Fotó: DM/DV
Forráskút polgármestere fánkot kóstol a hétvégén.
Fotó: DM/DV

– Legjobban a természetjárás fog meg a vadászatban – osztotta meg velünk, a november-decemberi szezonban is sok szépséget nyújt a téli erdő. De persze nem veti meg a finom vadhúst sem, legutóbb, január közepén fácánnal tért haza. Az elejtett vadat a felesége készíti el.

Vasárnap viszont ismét a közösség játssza a főszerepet, hiszen délután a falu apraja-nagyja a telet búcsúztatja – méghozzá hagyományos, maskarás farsangi tuskóhúzással.

– Hálás feladat vár rám, hiszen nemcsak a maskarák, hanem a fánksütő verseny zsűrijében is részt veszek – vetítette előre a programot, jelezve: nincs ellenére a farsangi finomság kóstolása.

Az olvasóknak azt ajánlja: bár Forráskút már búcsúztatja a telet, ha tehetik, utazzanak olyan vidékre, ahol hódolhatnak a téli sportoknak! Ha ez nem sikerül, barangoljanak egy jót a téli természetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tonca: Hív a vasút, vár a Pick!

Szeged - Tonca, alias Kardos Antal (40) az egyik vezérszurkolója a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. A népszerű együttes meccsein az első sorban püföli a dobot a B középben. Tovább olvasom