Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Fodorkerti házakra firkáltak

Fodorkerti házakra firkáltakGyorsan elhúzták a csíkot a tettesek. A nyugdíjas Kiss Ferencné 100 ezer forintra becsüli a kárát. Fotó: Kuklis István
Összesen közel húsz magán- és társasházat rongáltak meg festékkel ismeretlenek vasárnapra virradóra Fodorkert városrészben. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.
Vandál graffitisek garázdálkodtak a hétvégén Szeged Fodorkert városrészében. A Tátra tér környékén, az Ungvári, az Uzsoki és a Homonnai utcában barbár módon összesen közel húsz magán- és társasházat festettek össze vasárnapra virradóra.

Az ismeretlenek minden bizonnyal szórakozásból rongálták meg az útjukba eső épületeket. Menet közben egyik oldalon kék, a másik oldalon fekete spray-vel fújták le a házfalakat, redőnyöket.

Egyik – névtelenséget kérő – olvasónk felháborodott e-mailben fényképeket is mellékelt. Azt írta, a töltés melletti Eperjesi soron a villanyoszlopokon is látott néhány jelet kutyasétáltatás közben. „Bízom benne, hogy másfelé nem jártak az alkotók, akik rendkívül sok kárt és bosszúságot okoztak minden érintett tulajdonosnak. Köszönöm, ha segít felhívni a figyelmet az ok nélküli, értelmetlen rongálásokra" – írta.
A károsultakkal meg szeretnének egyezni a tettesek, hogy ne kerüljenek bíróság elé. Fotó: Kuklis István
A károsultakkal meg szeretnének egyezni a tettesek, hogy ne kerüljenek bíróság elé. Fotó: Kuklis István

– Negyvennyolc éve itt áll ez a ház, eddig senkit nem zavart, most meg lettünk jelölve – mutatta a kék festéket a házfalon és az automata garázskapun a Homonnai utca 16/A számú ház lakója, Kiss Ferencné.

A nyugdíjas asszony mélységesen fel van háborodva. – Voltam bent a rendőrségen, jegyzőkönyvet vettek föl. Akkor annyit mondtak, már van gyanúsítottjuk. Szeretnének a tettesek megegyezni velünk, károsultakkal, mert el akarják kerülni, hogy bíróság elé állítsák őket – mondta Kissné, aki legalább 100 ezer forintra becsüli a kárát.
– Nagy méreg ez nekem. Én nyolcvanévesen nem állok neki festeni, meg kell csináltatnom. Remélem, tanulnak a kölkök belőle – tette hozzá búcsúzóul.

Több környékbeli tudni véli, hogy az elkövetőket már megtalálta a rendőrség, mivel a fiatalok úgynevezett taggel jelölték meg a házfalakat, amelyek alapján azonosítani is könnyebb őket. Az angol tag szó címkét jelent, a tagelés az, amikor a graffitisek otthagyják kézjegyüket a város különböző pontjain. Ez általában az átlagember számára értelmetlen firka, betűk kombinációja.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre szűkszavúan mindössze annyit közölt, hogy a rendőrségre érkezett feljelentés alapján rongálás vétség gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezen a napon alakult meg a KGST - emlékszik még rá?

Magyarország Ikarust gyártott, Bugária ipari targoncát. Hivatalosan 1949. január 25-én jött létre a… Tovább olvasom