Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Fogkefe vagy kisfröccs – Ébredés a SZIN-en

Tizenegykor a SZIN-en még reggel van. Oroszlánok bújnak ki a sátorból, fogkefét cserélnek fröccsözésre és dicsérik az előző esti együtteseket. Lehet vízipipázni és előadást hallgatni is. A SZIN-ezőkre folyamatosan vigyáznak: állandó orvosi ügyeletet tartanak a fesztiválon, készenlétben áll egy mentőautó is. Szerencsére erre eddig még soha nem volt szükség.
Parti idill: hajfonás drukkerekkel. Fotó: Schmidt Andrea
– Jó reggelt! – köszönt a malátabár csaposa a Partfürdőn. Háromnegyed tizenegy volt. A SZIN-en ezek szerint még javában reggel. Az egyik sátorból oroszlánüvöltés hallatszott, majd kidugta két térdét egy fiatalember. Kevéssé kecses csípőmozdulat következett, és előbukkant a kócos fej. Eredeti módszer a sátorelhagyásra.

– Van még egy szendvicsem, de jó! – örvendezett valaki. Egy fiú fogkefét akart sürgősen, de barátai inkább fröccsözést javasoltak. Lakótársai érdekében reméljük: talál majd fogkefét is.
– Iszunk reggelit? – üdvözölték egymást a szomszédok. Egy szempilláját elmélyülten spirálozó szőke lánynak szólt a kérdés: hánytál már pirosat? A választ sajnos nem hallottuk.

A téma ugyan mindenhol a buli volt – na jó, nem mindenhol: az egyik asztalnál az augusztus 20-i budapesti élményeket mesélték – a SZIN-es fiatalok a délelőttöt a rekreációnak és a tisztálkodásnak szentelték. Néhányan lustán vízilabdáztak a medencében, mások törölközővel a derekukon, tusfürdővel a hónuk alatt vagy zsemlével a kezükben sétáltak.

– Feltétlenül írd le, hogy a Korai Öröm szerdai koncertje világszínvonalú volt, az együttes bárhol a földgolyón megállná a helyét! – utasított Zoli. Szabolcs kívánságára kell megemlítenem Jerry Roperot – egy lemezlovas, akit csak Szabolcs szeret –, Andrea kérésére pedig a „cuki francia Mr. Labot". Az engem instruáló fiatalok egyébként üllésiek, 18–24 évesek – azaz már ihatunk és dohányozhatunk, mondták – főiskolások, vagy már diplomások. Zoli, Szabolcs, Borisz, Józsi, Andi és Lola a délelőttöt „bícseléssel" tölti, de közölték: azt már nem fényképezhetjük.

Vigyáznak a SZIN-ezőkre

Állandó orvosi ügyeletet tartanak a SZIN-en: napközben a központi elsősegélynyújtó helyen várják a sérülteket, esténként pedig a nagyszínpad melletti sátorban is. A koncertek alatt járőrszolgálat, valamint a biztonságiakkal és a rendezőkkel kiépített rádiókapcsolat is működik, hogy egy esetleges balesetről a lehető leghamarabb értesüljenek a szakemberek. Mindezeknek köszönhetően néhány perc alatt a Partfürdő bármelyik pontjára eljuthatnak. A rendezvény idején készenlétben áll egy mentőautó is. Szerencsére erre eddig még soha nem volt szükség: általában csak kisebb sérüléseket és töréseket kell ellátni.

A zákányszéki Kéri Csilla és Tillinkó Anikó délig aludt – mert sátruk extrakényelmes. Van benne felfújható matrac, hálózsák, és nem kevés kispárna. Meglepő kontraszt: a mosolygós lányok, akik még a sátorban is rendet tartanak, a Depresszió együttes koncertjére kíváncsiak. Meg a Kispálra, de ez már illik a képbe.

Akinek a medencében ázás kevés volt délelőttre, a netkamionban internezhetett, vagy a civil standok között nézelődhetett. Utóbbiban találkoztunk a nagyvázsonyi Fekete Sereggel és az egyesület vendégével: a tunéziai Ben Ahmed Abdelhamiddal, vagy itteni nevén Király Dezsővel. Dezső, mert május 23-án érkezett, és Király, mert a sisa, vagyis a vízipipa királya. Minket az epres dohányra beszélt rá.

A fürdőruhás fesztivállátogatók között meglepődve figyeltünk fel egy öltönyös alakra. Követtük Becsey Zsolt európai parlamenti képviselőt – ő volt az öltönyös –, aki a szerb és magyar középiskolásoknak rendezett toleranciatábor kerekasztal-beszélgetésére igyekezett. Németh Zsolt, a parlament külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke az etnikai konfliktusokról és azok megoldási lehetőségeiről beszélt.

Egészen másfajta témában bölcselkedett a hamburgeresnél néhány fiú:
– Bármit veszel, minden három forintból egy az amerikai gazdaságot erősíti – hangzott a tézis.
– Ha veszek egy kiflit a kisboltban, abból is?
– Hát, abból nem.
Erre jutottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontanak: eltűnt a Heavytex

Kereskedelmi központot építenek majd Újszegeden, a kenderfonó és szövőipari vállalat helyén. A több… Tovább olvasom