Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Fogorvosok lepték el a belvárost

Nyilvános fogmosással, ingyenes szűrésekkel ünnepelték Szegeden az egészséges száj világnapját. A belváros több pontján is lehetőség volt szakemberekkel konzultálni, de akár fogászati ellenőrzésre is be lehetett ülni az utcai vizsgálóban.
Három helyszínen is várták az érdeklődőket az egészséges száj világnapján, hogy felhívják a figyelmet a szájüregi egészség jelentőségére. A Dóm téren és a Dugonics téren az SZTE Fogorvostudományi Kara, a hallgatói önkormányzat és a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete szervezésében osztottak szájápolási termékeket és tájékoztatókat azt követően, hogy ebédidőben a rektori hivatal előtt mindannyian egyszerre mosták meg a fogukat. 

A Széchenyi téren a Magyar Fogorvosok Egyesülete tartott ingyenes tanácsadást és szűréseket. A fogászati ellenőrzések mellett dentálhigiénikus-hallgatók a helyes fogápolást mutatták be, és azzal kapcsolatban is adtak tanácsokat, milyen fogkefét érdemes választani. A rendezvényre egy szűrőbuszt is hoztak, ahol egyúttal kardiológiai, bőrgyógyászati vizsgálatokat és vércukorszintmérést is lehetett végeztetni.
 
Az egészséges száj világnapja Szegeden - Fotó: Kuklis István - Galéria– Csodálatos ez a program. Mindig szerettem volna ilyen vizsgálatokon részt venni, de valahogy sosem sikerült – mesélte Illés Tiborné. Az asszonyt Nagy Katalin professzor, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke vizsgálta meg a Széchenyi téren felállított sátorban, és megállapította, hogy a régi pótlásai már nem zárnak megfelelően, azokat cserélni kellene. – Biztosan kérek időpontot a klinikán – búcsúzott elégedetten a nő. 

Pinke Ildikó fogász-szakfőorvos MOK-küldött, elmondta, a program célja az volt, hogy a fogászatot ne csak terápiás céllal vegyék igénybe az emberek. – Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy célszerű prevenciós céllal félévente felkeresni a szakembereket. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes nyári forgatag Mórahalmon

Színes nyári forgatag Mórahalmon
Koncertekkel, musicalekkel, táncszínházi produkciókkal és fesztiválok sorával várják a vendégeket a Mórahalmi Nyár programsorozatra a homokháti városban. Tovább olvasom