Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fogvatartottak építik az Ágotás gyerekek táborát

Hét hektáron épül fel hamarosan ÁGOTA Falva. A fogvatartottak jóvátételi munkaként végzik majd a feladatot.
Kezdetét vette az a projekt, amelyben széleskörű összefogással t hektáron épül fel hamarosan ÁGOTA Falva. A Bács-Kiskun megyei Tass-Alsószenttamás határában ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ készül állami gondozott gyerekek számára.
 
Az ÁGOTA Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) 7,4 millió forint önerővel és az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott 40 millió forint egyedi támogatással vásárolta meg azt a t hektáros területet, amelynek korábbi tulajdonosa a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság volt. A katolikus börtönpasztorációs szolgálat börtönbüntetésüket letöltő emberek társadalmi integrációját segítő tevékenységet folytatott itt korábban.
 
Archív felvételünk az ÁGOTA bűnmegelőzési fesztiválján készült 2017-ben. Fotó: Török János
Archív felvételünk az ÁGOTA bűnmegelőzési fesztiválján készült 2017-ben. Fotó: Török János

A jelentős állami támogatás a terület megvásárlására elegendő volt ugyan, de az ott található templom, a közösségi ház és hat családi ház rendbetételéhez, valamint az óriási terület körbekerítéséhez további szövetségeseket keresett és talált az ÁGOTA Alapítvány. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 20 millió forinttal támogatja a projektet, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig a kerítésépítéshez a munkaerőt biztosítja. A terület körbekerítését fogvatartottak jóvátételi munkaként végzik el.
 
Az alapítvány régóta dédelgetett álma válik valóra, hiszen az ÁGOTA csaknem két évtizede kereste már a lehetőséget egy olyan terület megvásárlására, amely alkalmas lehet támogatott állami gondozott gyermekeik nyaraltatására, üdültetésére, táboroztatására, egyéb bűnmegelőzési programok lebonyolítására. A terület bejárásával végre elstartolt a projekt, amelyben felépül Ágota Falva. 
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivartalanításra kérnek pénzt

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány ivartalanítási alap létrehozását kezdeményezte, amelynek célja, hogy csökkenjen a kóbor állatok száma. Tovább olvasom