Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fogy a tűzijáték, petárdázni tilos

Szeged - Egymásnak adják a kilincset a vásárlók a tűzijátékokat áruló üzletekben és a város különböző pontjaira kitelepült mobil árusítóhelyek előtt a két ünnep között. Petárdázni viszont tilos.
Továbbra is érvényben van Magyarországon az a rendelkezés, amely tiltja a petárda birtoklását és felhasználását, azt pirotechnikai tevékenységnek minősíti, ezért a szabálysértési törvény alapján az, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát birtokol, illetve felhasznál, pénzbírsággal sújtható. A bírság 150 ezer forintig terjedhet, és azt a pirotechnikai terméket, amellyel a szabálysértést elkövették, el kell kobozni – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A városokat a két ünnep között ellepték a különböző tűzijátékokat és egyéb pirotechnikai termékeket kínáló mozgóstandok. – Az első két pirotechnikai osztályba tartozó termékeket az év bármely szakaszában fel lehet használni: előbbi 14, utóbbi 16 éven felül vásárolható. A 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátéktermékeket a 18 év felettiek december 28–31. között engedély nélkül megvásárolhatják, de felhasználni csak december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig lehet. Ide tartozik például a 36 és 49 lövéses bombettatelep, amely egy komplett újévi tűzijáték látványát adja. Ezek egyben a legnépszerűbb termékek is, mivel egy gyújtással több egymást követő látványos képet láthatunk az égen – közölte Bácskai Dániel, a Pyro Maxx Kft. marketingmenedzsere.

Hozzátette: az elmúlt években nem igazán volt jellemző, hogy az ebbe a kategóriába tartozó tűzijátékokat valaki felhasználatlanul visszahozta volna az üzletükbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilniusban jártaka megyei rendőrök

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat 2004 óta minden esztendőben versenyt hirdet a tagállamok legjobb bűnmegelőzési gyakorlatai számára. Tovább olvasom