Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Főigazgató-választás a Szegedi Nemzeti Színházban: Barnák Lászlót támogatja a társulat és a szakszervezet

A pályázatról végleges döntést a szakmai grémium és a kulturális bizottság ülését követően február 16-án hozza meg a közgyűlés.
A Szegedi Nemzeti Színház társulata és a szakszervezet csütörtök délután hallgatta meg a főigazgatói posztra pályázó Gyüdi Sándort, a jelenlegi vezetőt és Barnák Lászlót, a teátrum színészét, rendezőjét.A társulattól 61 százalékot kapott Barnák, 41,4-et Gyüdi (azért nem jön ki a 100 százalék, mert néhányan mindkét jelöltre voksoltak; lehetőség volt erre is), míg a szakszervezetnél markánsabb volt az eltérés: 80 százalékot kapott Barnák és 20-at Gyüdi, tájékoztatott Stefanik Sándor főügyelő. A pályázatról végleges döntést a szakmai grémium és a kulturális bizottság ülését követően február 16-án hozza meg a közgyűlés.
 
Gyüdi Sándor főigazgatót és kihívóját, Barnák László színművész-rendezőt csütörtökön hallgatta meg a színház társulata és a szakszervezet. Fotó: Frank Yvette

Időközben nyilvánosságra hozták a Szegedi Szimfonikus Zenekar vezetői pozíciójára pályázók neveit is: Somorjai Péter és Kovács Péter jelentkeztek, mondta el a jelenlegi igazgató, Lukácsházi Győző. Somorjai Péter 1995-től a szegedi szimfonikusok tagja, az ütősök szólamvezetője, valamint 2005-től az Universitas Szimfonikus Zenekar karmestere. A másik pályázó, Kovács Péter budapesti hegedűművész, akinek valószínűleg nincs túl szoros kapcsolata a szegedi szimfonikusokkal, Lukácsházi Győző sem találkozott még vele személyesen. A pályázókat ma délelőtt hallgatja meg a zenekar, ezt követően fognak szavazni. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét tandíjat feleztek a kommunikáció szakra felvételizőknek - hatan nyertek a pályázaton

Ismét tandíjat feleztek a kommunikáció szakra felvételizőknek - hatan nyertek a pályázaton
A győztesek a szegedi Tömörkény István Gimnáziumból, valamint Gyuláról és Kiskunfélegyházáról… Tovább olvasom