Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Fojtogatással vádolják a bordányi edzőt

Egy bordányi fiatalember szerint a helyi ificsapat edzője egy elfajult szóváltás után fojtogatni kezdte őt: a nyolc napon belül gyógyuló sérülésről látleletet is kért. Az edző szerint szó sem volt fojtogatásról, a fiú más miatt akarja őt „bemártani". Az atrocitás oka az volt: ki köszönt, és ki nem. A tanúk egyelőre elérhetetlenek.
Börcsök Roland a sérüléseiről tanúskodó orvosi látlelettel. Fotó: Karnok Csaba
Azzal kereste meg szerkesztőségünket tegnap egy felháborodott bordányi szülő: főiskolás gyermekét az ottani sportcsarnok gondnoka – aki egyébként a helyi ifjúsági focicsapat edzője is – egy szóváltást követően a falhoz nyomta és fojtogatni kezdte. Az eset még vasárnap délután történt, amikor a tornateremben játszott baráti focimeccs után a fiúk az öltözőbe mentek. Börcsök Roland állítása szerint a kiváltó ok az volt: a jelenlévő kamaszok egyikének a köszönését nem hallotta az edző, ezért „beszólt" neki, és nekitámadt durván, jó modorra okítva a túl halknak bizonyuló srácot. Roland, aki védeni próbálta játékostársát, fölvetette, hogy az edző – Vincze Ferenc – meg az ő köszönését nem viszonozta, mikor találkoztak aznap. – Te meg fogd be a pofád! – mondta erre Vincze, aki annyira felháborodott, hogy ezután az ajtót hangosan bevágta maga mögött.

Az őt „kioktató", de nála fiatalabb fiú utánament, hogy elmondja: a „bunkóság" kérdése néhány ajtócsapkodással nem oldható meg, beszéljék meg inkább, mi is a probléma velük – hasonló eset ugyanis nem először fordult elő. Ekkor történt az atrocitás: miközben egyik kezével a falhoz nyomva fojtogatni kezdte Rolandot, másik keze fenyegetően ökölbe szorult és ütésre emelkedett. Börcsök Roland édesanyja szerint szerencse, hogy a kíváncsi fiatalok közül páran benyitottak és látták, mi folyik ott, különben rosszabbul is végződhetett volna az eset.

A fiatal ember az inzultust követően orvoshoz fordult, aki megállapította: nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – erről látleletet is adott. Roland szerint a megyei I. osztályú előkészítő és serdülő focicsapat edzője vele volt eddig ugyan a legagresszívabb, de úgy tudja, a focizni vágyó fiatalok nem szívesen mennek hozzá edzésre, mert szidalmazza, megalázza őket, ordibál velük. A fiatalember szerint módszerei nem kimondottan pedagógiai hozzáértésről tanúskodnak, így a jövő heti önkormányzati ülésen javasolni szeretné Vincze Ferenc fölmentését posztjáról.

Az edző másként látja az esetet. Azt elismeri ugyan, hogy szóváltásba keveredtek Börcsökkel, de – mint mondja – mindössze az ujját nyomta a fiatalember mellkasához, és figyelmezette a tisztelettudó magatartásra. A fiú ugyanis magából kikelve nekitámadt azért, mert ő szóvá tette: egyesek nem fogadták a köszönését.

– Engem még nem bunkózott le senki. Nem szidtam, nem bántottam soha senkit: még egy trágár szó sem hagyta el soha a számat a fiatalok előtt; egész életemben csak adtam – mondta Börcsök állításaira reagálva az edző-gondnok. Hozzátette: őt igazolják a bordányi ificsapat megyei bajnokságban elért eredményei is, hiszen ha nem lenne jó szakember, nem a harmadik helyen állnának a tabellán, és nem jönne hozzá hatvan-hetven gyerek edzésre. Mint mondta, vannak ugyan sejtései arról, Börcsök miért terjeszt róla rágalmakat – ezeket azonban nem akarta megosztani velünk. A látleletről úgy nyilatkozott: nem tudja elképzelni, hogy az létezne.

Az ügyben megkerestük Vincze „áttételes" munkaadóját, Balogh Ferenc polgármestert is, aki nem hallott még történetről, de kétségei vannak azzal kapcsolatban. Mint elmondta, az edzőt negyven éve ismeri, de nem olyannak, akit hirtelen elragadna a hév, vagy könnyen dühbe gurulna. Hozzátette: tanúk nélkül nem lesz egyszerű eldönteni, kinek is van igaza.
A tanúk nevét, elérhetőségét ugyan mi is szerettük volna megtudni Börcsök Rolandtól, de kérésünket azzal hárította el, hogy fiatalkorúakról – 15-17 éves focistákról – lévén szó, nem szeretné belekeverni az ügybe őket is.

Olvasóink írták

  • 1. Závodi Kálmán 2007. december 23. 00:06
    „Mi történt eddig az ügyben? Azt hallottam, hogy a jövő év elején már másodfokon lesz az ügy a bíróság előtt. Eddig húzódott volna?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok vakcina fogy

A háziorvosok eddig jóval kevesebb ingyenes és receptre írható, influenza elleni védőoltást adtak be… Tovább olvasom