Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fokozott közúti ellenőrzést tartottak a Hármas-határon

Szeged - Ötödik alkalommal került sor csütörtökön a Hármas- határ nemzetközi fokozott közúti ellenőrzésre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.
Az akcióban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 32 munkatársa mellett megfigyelőként részt vett a Temesvári és Aradi Rendőr- főfelügyelőség négy, míg a Szabadkai és Kikindai Belügyi Titkárság szintén négy fővel. A fokozott ellenőrzés során a rendőrség együttműködött a Katasztrófavédelem és az Egységes Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel.

Az akció célja a teherautók műszaki állapotának, valamint a gépjárművezetők vezetési-, pihenő idejének és okmányainak ellenőrzése volt. Kollegáink ugyancsak fokozott figyelmet fordítottak a gyorshajtók és az ittas vezetők kiszűrésére is.

Az akció során közel 300 személygépkocsit és 40 tehergépkocsit ellenőriztek, amely során 25 szabálysértési feljelentést tettek, köztük három román állampolgárral szemben. A leggyakoribb szabálysértés a biztonsági öv mellőzése, a megengedett legnagyobb sebesség túllépése és a jármű nem megfelelő műszaki állapota volt.

A délután folyamán a szakemberek 10 veszélyes anyagot szállító járművet, illetve 382 tachográf korongot vizsgáltak meg.

A Hármas-határ nemzetközi fokozott közúti ellenőrzésre legközelebb a nyári idegenforgalmi szezonban kerül majd sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap ügydöntő népszavazás

Szeged - Vasárnap 6-tól 19 óráig a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdéséről három eltérő színű – fehér, zöld és lila – lapon szavazhatnak a választópolgárok. Tovább olvasom