Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Fokozottan szűrik a rendőrök az ittas vezetőket a megyében

Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya fokozott figyelemmel igyekszik kiszűrni a forgalomból azokat a járművezetőket, akik alkoholos befolyásoltság mellett ülnek a volán mögé - áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Az elmúlt 10 napban a rendőrök több esetben kezdeményeztek büntetőeljárást ittas vezető ügyében, melyek közül négy esetben tudták alkalmazni a bíróság elé állítás jogintézményét.

Míg az egyik esetben 180 ezer forintjába került az alkoholos befolyásoltság alatt vezető személynek a bűncselekmény elkövetése, addig a másik esetben négy hónap fogházra ítélték a jogsértőt egy évre felfüggesztve, továbbá 1 év 2 hónap időtartamra a járművezetéstől is eltiltották.

Mivel a baleseti veszélyforrások között az ittas járművezetés kiemelkedő helyen szerepel, a továbbiakban is számítani kell a hatóságok általi szigorú ellenőrzésekre.

Olvasóink írták

  • 1. 043468 2007. november 16. 09:47
    „Fokozott ellenőrzés mellett 4-5 ittasvezető? És amikor nem fokozott az ellenőrzés, akkor mennyivel intézkednek? Az elmúlt 15 évben két esetben igazoltattak, pedig havi 1.500-2.000km.-et vezetek. 15-20 évvel ezelőtt nem csak utazó rendőröket lehetett látni, hanem megálltak az "URH" kocsival és igazoltatták a járművezetőket. Természetesen helyesen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virrasztás a hajléktalanokért Szegeden

Szeged - Önkéntes egyetemisták és a Védegylet tagjai együtt virrasztanak a hajléktalanokkal… Tovább olvasom