Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Föld és ég gyerekrajzokon

Gyermekrajz-kiállítás nyílt csütörtökön az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban.
– Én rajzoltam a méhecskéket, mert imádom a kis zümiket. Az a jelem az oviban, és ők csinálják a mézet is – mesélte büszkén az 5 éves Marci, aki a Tisza-parti óvodába jár, és részt vett a csütörtöki gyermekrajz-kiállításon az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. A verseny témája az Ég és föld témakör volt, de minden rajzot, festményt szívesen fogadtak a szervezők, amelyek a gyerekek közvetlen környezetével, a környezetvédelemmel, valamint Újszeged jelenével és jövőjével kapcsolatosak.

Föld és ég gyerekrajzokon Fotók: Karnok Csaba (galéria)

A tavasz színeit és hangulatát idéző rajzok között sétálva az 5 éves Zita is megmutatta műalkotását, aki egy tavaszi zöld leveleken fekvő sündisznócskát ábrázolt. A teremben megcsodálhattunk Tiszán ringatózó kishajókat, tavaszi réten bicikliző családokat, naplementét, színes tollazatú kiskacsákat és éjszakai égboltot is. Kiss Ernő, a művelődési ház igazgatója elmondta, hogy a pályázatot egész újszegeden hirdették, ami három általános iskolát és hat óvodát érint, az ő rajzaikkal nyílt meg a kiállítás. A megnyitón gyerekzsivajból és mosolygó arcocskákból sem volt hiány, hiszen több óvodai csoport és általános iskolás tanuló is ott volt.

A közel 140 kis alkotó emléklapot kapott, a huszonkét legkiválóbb ifjú művész pedig ajándékot vehetett át. A díjazottakat Papp György és Szabó András képzőművészek segítettek kiválasztani. A színpompás alkotásokat bárki megtekintheti a művelődési házban május 9-éig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daphnis és Chloé, Árnyak és vágyak

A Szegedi Kortárs Balett pénteken 19 órától mutatja be a nagyszínházban kétrészes Ravel-estjét. A Daphnis és Chloét Juronics Tamás koreografálta. Tovább olvasom