Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Fölismeri-e Botka Lászlót?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Botka László

Ezúttal Szeged polgármesterének képét mutattuk a járókelőknek, aki egyben az MSZP Csongrád megyei elnöke is. Bár Botka László fotóját a vásárhelyiek kezébe adtuk, a járókelők többsége azonnal tudta, ki ő. Határozottnak, nyugodtnak tartották a kép alapján, még az a megkérdezett is, aki elsőként azt hitte róla, hogy ő a gazdasági miniszter.

Kiss Csaba oktatásszervező


– Azonnal felismertem: ő Botka László, Szeged polgármestere. A politika nem érdekel, csak annyit tudok róla, hogy szocialista képviselő. Megyei szinten a pártjában valami „nagykutya" lehet. Biztosan le akarja írni, amit mondok? A portré alapján intelligensnek, de ravasznak tartom. Személyesen még sohasem találkoztam vele, így egyebet nem tudok róla. Talán még annyit: úgy tudom, a családjában sok a politikus.

Székely Sándor ügyvezető igazgató


– Tudom, ki ő: Botka László, Szeged polgármestere, valamint tagja az MSZP-nek. Csak a lapokból értesülök róla, mit csinált az elmúlt négy esztendőben. Egyik politikai oldalhoz sem tartozom, de a kép és az olvasottak alapján korrektnek és objektívnek ítélem. Szerintem Szegedért mindent megtett, amit lehet. Ezenkívül kiegyensúlyozott, nyugodt, olyan békés, mackós típusnak tartom. Szerintem nem az a törtető alkat.

Horváth Lászlóné nyugdíjas varrónő


– Ismerem, ő a mostani gazdasági miniszter, a Kóka. Hogy nem ő az? De a politikához valami köze biztosan van. Talán polgármester lehet, de nem itt Vásárhelyen, mert az ittenit jól ismerem. Megvan, ki ő: Szeged első embere. A neve is azonnal eszembe jut... Botka László! Egyik politikai oldal sem érdekel, egyikhez sem köteleztem el magam. A fotó alapján határozott ember benyomását kelti, szerintem sokat küzd a szegediekért.

Horváth Károly gyertyakészítő


– Rögtön felismertem. Ő Botka László, Szeged polgármestere. Mást azonban nem tudok róla mondani. Csak annyit, amit a portré alapján gondolok. Határozottnak és kiegyensúlyozottnak tartom. Úgy gondolom, olyan típus, akinek rengeteg elképzelése van, s szereti azokat meg is valósítani. Vezetőnek szerintem alkalmas. Mostanában sokat fejlődött, szépült a városa, ezért vélekedek így róla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somodi Sándor: Hol van a borban az igazság?

Szinte nem akadt olyan év a hegyközségek megalakulása óta elmúlt évtizedben, amikor ne változott… Tovább olvasom