Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Fölismeri-e Gyulay Endrét?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Gyulay Endre

Ezúttal a Szeged–Csanád egyházmegyei püspök fotóját mutattuk a járókelőknek. Volt, aki tudósnak, írónak nézte Gyulay Endrét, volt, akinek semmit nem mondott a fotó. Akadt, aki a templomban látta, és akadt, aki a televízióban. A négy megkérdezett közül csak egy tudta, hogy a püspök már elküldte nyugdíjazási kérelmét a pápának.

Fabulya Csaba értékesítési menedzser:


– Nem tudom, ki van a képen. Talán író? Nem szépirodalommal foglalkozik, inkább tudományos dolgokkal. Az arca egyáltalán nem ugrik be, nem ismerős. Bár ha a ruháját nézem... Bíboros? Nem? Akkor érsek. Az sem? De valami hasonló, ugye? Akkor még gondolkozom. Megvan! Püspök! Az is egy egyházi méltóság. Nem tudna kicsit segíteni? Gy. E. a monogramja? Nem megy. Sajnos nem tudtam volna a nevét, még így sem ismerős, hogy megmondta.

Vígh András diák:


– Nem tudom, hogy ki van a fotón. Egyáltalán nem ismerős nekem. Biztosan nem bankár, inkább valami más lehet a foglalkozása. A ruhája meg a komoly ábrázata miatt írónak gondolom. Igen. Olyan komolyan néz maga elé a fotón. Tényleg nem tudom. Hogy köze van az egyházhoz? Akkor csakis pap lehet. Magas rangú egyházi méltóság? Hát, igazából nem ugrik be. Egyáltalán nem ismerős nekem ez a fotó. Tényleg nem tudom. Gyulay Endre megyés püspök? Nem találtam volna ki.

Makra Zsuzsanna gyesen lévő édesanya:


– Ó, hát ez nagyon könnyű! Persze, hogy tudom, ki ő! Gyulay Endre van a fotón. Többször láttam már a templomban is, meg az újságban, sőt a televízióban is. Ő a szeged–csanádi egyházmegye püspöke. Egyébként aki ismeri, az rögtön meg tudja mondani a nevét. Igaz, ezen a képen nem látszik az egész arca, aki nem biztos magában, talán nem ismerné fel, mert nem szemből van fotózva. De ez nekem nem jelent gondot, hiszen ismerem.

Tóth Edit történelem–közgazdaság szakos hallgató:

– Szerintem egy egyházi személyiség. Katolikus. Pap. Gondolom, hogy a szeged–csanádi egyházmegye élén áll. Mi is a neve? Hirtelen nem ugrik be. Gy... Gy... Megvan! Gyulay Endre. Ő a püspök. Voltam már miséjén is, de igazából a tévéből ismerem, az ügynökmúltja miatt ismertem most föl, ennek kapcsán láttam nemrég egy műsorban. Sőt azt is tudom, hogy nemrég adta be a nyugdíjazási kérelmét a pápának. Az utódját még nem jelölték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hervadófélben a Virág

Január elején bezárt a szegedi kis Virág cukrászda „rutinszerű felújítás" miatt. A szemközti… Tovább olvasom